Sosyal Medya

Güncel

Ä°ngiliz Sinema Devi Suudi Arabistan Projesini Durdurdu

Dünyanın en büyük sinema zincirleri arasında yer alan İngiliz Vue, Suudi Arabistan’da 30 sinema salonundan oluşan projesini durdurma kararı aldığını bildirdi.



Ä°ngiliz The Guardian gazetesi, ÅŸirketin Abdulmohsen al-Hokair Grubu ile Suudi Arabistan'da 30 sinema salonunu içeren projeyi rafa kaldırdığını duyurdu.

Konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan Vue Üst Yöneticisi ve kurucusu Tim Richards, “Dünyanın diÄŸer yerlerindeki diÄŸer ÅŸirketler gibiyiz. DiÄŸer ÅŸirketlerin endiÅŸelerini izliyor ve paylaşıyoruz. Tüm bunlar çok hızlı gerçekleÅŸti. Gelecek birkaç haftada neler olacağını izlemek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Richards aynı zamanda Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek olan yatırım konferansına da (GeleceÄŸe Yatırım GiriÅŸimi) katılmayacağını söyledi.

Geçen yıl aralık ayında Suudi yönetimi 2030 yılına kadar ülkede toplam 300 sinemanın açılmasının planlandığını bildirmiÅŸti.

Suudi Arabistan yönetiminin sinema yasağının kaldırmasının ardından Vue, ÅŸubat ayında Suudi grupla projenin hayata geçirilmesi için anlaÅŸma imzalamıştı.

Ä°ngiliz ÅŸirketlerden "Kaşıkçı tepkisi"

Daha önce Ä°ngiliz yatırım ve teknoloji ÅŸirketi Virgin Grubu’nun kurucusu Ä°ngiliz yatırımcı Richard Branson da Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasının ardından Suudi Arabistan’nda yürüttüÄŸü iki turizm projesindeki yöneticilik görevini askıya almaya karar verdiÄŸini açıklamıştı.

Branson, “Kaşıkçı’ya iliÅŸkin soruÅŸturma devam ederken ve nerede olduÄŸu bilinmezken, (Suudi Arabistan’daki) iki turizm projesindeki direktörlüÄŸümü askıya alacağım. Virgin olarak ayrıca Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun bizim uzay ÅŸirketlerimiz Virgin Galactic ve Virgin Orbit’e yatırım teklifine iliÅŸkin görüÅŸmeleri de askıya alacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Londra Borsası (LSE) Üst Yöneticisi David Schwimmer da 23-25 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan uluslararası yatırım toplantısına katılmayacağını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.