Sosyal Medya

Güncel

Çin'in yeni hedefi İsrail

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Çişan, bilim ve teknoloji, yaşam bilimleri, yenilikçilik, dijital sağlık ve tarım alanlarında sekiz ortak anlaşma imzalamak için İsrail’de...



Çin Devlet BaÅŸkan Yardımcısı Vang ÇiÅŸan, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere Ä°srail’e geldi.
 
Ä°srail BaÅŸbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Çin Devlet BaÅŸkan Yardımcısı ÇiÅŸan ile BaÅŸbakan Netanyahu ve beraberlerindeki heyetlerin Batı Kudüs’teki BaÅŸbakanlık Ofisinde düzenlenen akÅŸam yemeÄŸinde bir araya geldiÄŸi belirtildi.
 
Açıklamaya göre Netanyahu, Çinli konuÄŸuna hitaben, "Ä°srail’e hoÅŸ geldiniz. Bu, Çinli bir liderin 18 yıl aradan sonra Ä°srail’e düzenlediÄŸi en önemli ziyarettir. Bu ziyaretiniz geliÅŸen dostluÄŸumuzun kanıtıdır." dedi.
 
Ä°srail ile Çin arasındaki iliÅŸkilerin önemini vurgulayan Netanyahu, ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Çin Devlet BaÅŸkan Yardımcısı’nın davetimizi kabul ederek Ä°novasyon Konferansı’na katılması Ä°srail’e çok büyük bir iltifattır. Bu ziyaret aynı zamanda iki ülke arasında artan iliÅŸkilerin de yansımasıdır.” 
 
Netanyahu’nun konuÅŸmasından sonra heyetler arası görüÅŸmelere geçildiÄŸi kaydedildi.
 
BaÅŸbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, bilim ve teknoloji, yaÅŸam bilimleri, yenilikçilik, dijital saÄŸlık ve tarım alanlarında sekiz ortak anlaÅŸmanın imzalanacağı ifade edildi.
 
Ä°srail basınında yer alan haberlere göre, Çin Devlet BaÅŸkan Yardımcısı ÇiÅŸan, BaÅŸbakanlık Ofisine geçmeden önce iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak (AÄŸlama) Duvarı'nı ziyaret etti, ÇiÅŸan burada dua ederek elindeki dilek kağıdını da duvara sıkıştırdı.
 
Bu akÅŸam Ä°srail’e gelen ve perÅŸembe gününe kadar ziyaretinin sürmesi beklenen Çin Devlet BaÅŸkanı Yardımcısı ÇiÅŸan’a, Çinli bakanlar, yardımcılar, 13 ayrı devlet dairesi yetkilisi ve çok sayıda iÅŸ adamı eÅŸlik ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.