Sosyal Medya

Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik

Çevre ve Şehircilik Bakanı, "15 Temmuz Millet Bahçesi, askeri alandan bize geçen bir arazi ve hiçbir zaman da askeri arazileri biz rant olarak görmedik. Halbuki şehrin en önemli noktasında, en merkezi lokasyonunda olan yerlerdir." dedi.



Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın yer aldığı 183 dönümlük kışlada yapılan 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde incelemelerde bulundu.
 
Kurum, incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı olarak CumhurbaÅŸkanımızın bize verdiÄŸi talimatlar doÄŸrultusunda ÅŸehrin her noktasında yeÅŸil alan sayısını artırmaya çalışıyoruz. Millet bahçesi projeleri tamamlandığında kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alan miktarı yüzde 10 artacak. Sosyal alanda baktığımız zaman bizim yeÅŸil alana ihtiyacımız var. Bizim bunların sayısını artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Ä°stanbul'da devam eden çalışmalarla kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alanın yüzde 10 artacağını dile getiren Kurum, Esenler'in yeÅŸil alan eksikliÄŸinin hissedildiÄŸi ilçelerden biri olduÄŸunu ifade etti. Kurum, 182 bin metrekare alanda kurulacak 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hazırlıklarını yerinde incelediklerini belirterek, "Burayı da en kısa zamanda Esenler'e ve Ä°stanbul'a kazandırıyor olacağız. Ä°çinde her türlü faaliyetlerin yapılabildiÄŸi sosyal donatı alanlarının olduÄŸu, millet kıraathanelerinin olduÄŸu, yaÅŸlıların, çocukların, gençlerin iç içe beraber zaman geçirebilecekleri bir alan oluyor. Bu noktada Esenler Belediyemiz gerçekten güzel bir projeye burada bizimle beraber eÅŸlik ediyor. Ä°nÅŸallah bunu da en kısa zamanda yapıp, Ä°stanbul'umuza, Esenler'e kazandıracağız" diye konuÅŸtu.
 
Bakan Kurum, sosyal anlamda böyle çalışmalara ihtiyaç olduÄŸunu ve çalışmaların sayısının artırılması gerektiÄŸini vurgulayarak, ÅŸöyle devam etti: "Burada ata sporları ve diÄŸer sporları yapabilecekleri alanlar olacak. Ä°nsanlar hem oturdukları mekanın yanında vakit geçirebilecekler hem sporlarını yapabilecekler ve doÄŸayla iç içe zaman geçirebilecekler. 15 Temmuz Millet Bahçesi, askeri alandan bize geçen bir arazi ve hiçbir zaman da askeri arazileri biz rant olarak görmedik. Halbuki ÅŸehrin en önemli noktasında, en merkezi lokasyonunda olan yerlerdir. Ama burası milletin kullanımına açılmak üzere ki ismi de millet bahçesidir, bu projelerimiz yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor. Bunları da inÅŸallah kısa zamanda hepsini teker teker açıyor olacağız. Bugün Ä°stanbul'daki millet bahçelerimizi yerinde inceliyoruz. Buradan BaÅŸakÅŸehir'i inceleyeceÄŸiz orası da bitme aÅŸamasına geldi. Esenler, BaÅŸakÅŸehir, Üsküdar, Atatürk Havalimanı'nın bulunduÄŸu alan, Pendik ve yine BaÅŸakÅŸehir'de iki bölge, HoÅŸdere bunların hepsini en kısa zamanda Ä°stanbul'umuza kazandırıyor olacağız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.