Sosyal Medya

Güncel

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak'tan '24 yaşında emekli olacak' iddialarına yanıt

Sosyal medyada 24 yaşında emekli olacağı iddia edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Meclis Başkanlığı'na ne zaman emekli olacağını sordu. Aldığı yanıtı 'Size kötü bir haberim var; iki yıl sonra emekli olamıyorum' notu ile sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaşan Kadak, 65 yaşında emekli olacağını açıkladı.



Emeklilikte yaÅŸa takılanların sosyal medya üzerinden hakkında paylaşımda bulunduÄŸu Ä°stanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, TBMM'ye müracaat ederek ‘Ne zaman emekli olacağım' diye sordu.
 
Bunun üzerine, Meclis BaÅŸkanlığı da Kadak'ın 65 yaşında emekli olacağı yanıtını kendisine yazılı olarak iletti.
'SÄ°ZE KÖTÜ BÄ°R HABERÄ°M VAR'
 
Bu cevabı takipçileriyle paylaÅŸan genç vekil, "Size kötü bir haberim var; iki yıl sonra emekli olamıyorum" ifadelerini kullandı.
 
EYT tartışması 2 yıl milletvekilliÄŸi yaptıktan sonra emekliliÄŸi hak edenlerin durumunu da gündeme getirmiÅŸti.
 
Bazı kiÅŸiler, AKP'li Rümeysa Kadak'ın anne-babasıyla milletvekili rozeti takılırken çekilmiÅŸ fotoÄŸrafının altına, "Adı: Rumeysa Kadak, Yaşı: 22. Kendisi Türkiye'nin en genç milletvekili. 24 Haziran 2020 tarihinde sadece 24 yaşında emekliliÄŸe hak kazanacak. Ama o hiçbir zaman ‘bu millete kambur' olmayacak. Reis öyle diyor" yazılı görseli paylaÅŸmıştı.
 
Kadak ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu iddialara yanıt olarak, "Adım: Rumeysa Kadak Yaşım: 22. 65 yaşında emekli olacağım. 2 yıl sonra emekli olamıyorum. Biliyorum, 24 yaşında emekli olmamamı dileyenleriniz vardı. Fakat 65'i beklemem gerek" ifadelerini kullandı.
 
AKP'li vekil, Milletvekili Hizmetleri BaÅŸkanı Ahmet Yurtman'ın kendisine gönderdiÄŸi emekliliÄŸiyle ilgili ÅŸu bilgi notunu da paylaÅŸtı.
Kadak bilgi notunda ÅŸu ifadelere yer verdi, "5510 sayılı kanunun 43. Maddesine göre en az 2 yıl milletvekilliÄŸinde bulunup bu süre içerisinde BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarına endeksli prim ödenmesi ÅŸartının yanında, kanunun 28. Maddesinde belirtilen prim ödeme ve yaÅŸ ÅŸartının tamamlanması halinde milletvekili statüsünde emekli olunabilmektedir. Yapılan incelemede doÄŸum tarihiniz itibariyle 65 yaşını dolduracağınız 17.05.2061 tarihinden seçimlerin normal süresinde yapılacağı dikkate alınarak hak edeceÄŸiniz fiili hizmet zammı süresi düÅŸüldükten sonra 15.03.2060 tarihinde emekli aylığı baÄŸlanabileceÄŸi anlaşılmıştır".
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.