Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan bir itiraf daha

Daha önce Cemal Kaşıkçı'nın yaşanan arbede sonucu Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğunda öldürüldüğünü itiraf eden Suudi Arabistan, bu kez de hata ettiklerini itiraf etti.



Alınan bilgiye göre Suudi Arabistan yetkililerinden yapılan açıklamada Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının "Müzakere ekibinin bir hatası" olarak nitelendirildiÄŸi belirtildi. 
 
Suudi Arabistan daha önce de uzun bir bekleyiÅŸ sonrasında Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul Suudi Arabistan Konsolosluk binasında yaÅŸanan arbedede öldüÄŸünü itiraf etmiÅŸti. 
 
Uluslararası haber ajansı Reuters'a konuÅŸan bir Suudi yetkili, Cemal Kaşıkçı cinayetinin müzakere ekibinin bir hatası olduÄŸunu söyledi. Yetkili, "Müzakere ekibinin ÅŸaÅŸkınlığı olayın üstünü örtmelerine neden oldu" dedi.
 
2 Ekim tarihinde Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na giren gazeteci Kaşıkçı'dan haber alınamaması üzerine dünyanın gözü Suudi Arabistan'a çevrilmiÅŸti. Günlerce cinayeti inkar eden Riyad yönetimi, 20 Ekim'in ilk saatlerinde Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında öldüÄŸünü kabul etti.
 
Dünden bu yana Suudi Arabistan'a dünyadan tepki yağıyor ve Reuters'ın yeni haberinin baÅŸlığı ''Suudi Arabistan, ÅŸüpheler arasında Kaşıkçı'nın ölümünde diÄŸer hikayeyi kanıtlamaya çalışıyor'' oldu.
 
SoruÅŸturmada 18 kiÅŸinin gözaltına alındığını ve üst düzey üç istihbarat görevlisinin kovulduÄŸunu duyuran Riyad yönetimi, halen Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduÄŸunu açıklamış deÄŸil.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.