Sosyal Medya

Güncel

Arap ülkeleri Suudi Arabistan'ın arkasında

Aralarında Mısır, BAE ve Yemen gibi ülkelerin de olduğu Arap ülkeleri kayıp gazeteci Kaşıkçı olayında Suudi Arabistan'a destek verdi.



Mısır, BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) Bahreyn, Filistin ve Yemen, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülmesinin ardından aldığı kararlarla ilgili Suudi Arabistan'a destek verdi. 
 
Mısır DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kaşıkçı davasındaki soruÅŸturmaların ilk sonuçlarının memnuniyetle karşılandığı belirtildi. Açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in aldığı karar ve önlemlerin hukukun ilkelerine ve adaletin uygulanmasına uygun olduÄŸu ifade edildi.
 
BAE haber ajansı WAM da Suudi Arabistan'ın açıklamasını desteklediÄŸini ve Kral Selman'ın kararlarının övgüye deÄŸer olduÄŸunu kaydetti.
 
Haberde Suudi Arabistan Kralının Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgili aldığı kararlar övülürken, bu kararların adaletin tesis edilmesi ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını saÄŸladığı aktarıldı.
 
Filistin haber ajansı WAFA ise Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman liderliÄŸindeki Suudi Arabistan'ın adalet ve ilke devleti olarak kalacağını kaydetti. 
 
Yemen hükümeti de Kaşıkçı olayına karışanlardan hesap sorulacak olmasının, ülke içindeki ve dışındaki vatandaÅŸlarının can güvenliÄŸini önceleyen Suudi Arabistan kurumlarının ciddi ve sürekli takibini ve kamuoyuna gerçekleri bildirme konusundaki hassasiyetini yansıttığını dile getirdi. 
 
Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra haber alınamayan Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaÅŸanan arbede sonucunda öldüÄŸünü" açıklamıştı. 
 
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının yürüttüÄŸü soruÅŸturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna geldiÄŸi sırada burada bulunan "baÅŸka Suudi vatandaÅŸlarla tartışmaya baÅŸladığı, tartışmanın arbedeye dönüÅŸtüÄŸü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiÄŸi" belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.