Sosyal Medya

Suudi Arabistan itiraf etti: Cemal Kaşıkçı arbede sonucu öldü!

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtildi.



Suudi Arabistan BaÅŸsavcılığının dosya hakkındaki soruÅŸturmasının sürdüÄŸü ve olayla iliÅŸkili 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına aldığı aktarıldı.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceÄŸini duyuran savcılığın, "ulaÅŸtığı tüm gerçekleri paylaÅŸacağı ve sorumluları adalet karşısına çıkarma" hazırlığında olduÄŸu ifade edildi.

"TÜRKÄ°YE'NÄ°N ORTAYA KOYDUÄžU ÜSTÜN DAYANIÅžMAYI DEÄžERLÄ° BULUYORUZ"

Öte yandan Suudi Arabistan, Türkiye'nin, "CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan yönetiminde Kaşıkçı olayı soruÅŸturma sürecinde ortaya koyduÄŸu üstün dayanışmayı deÄŸerli bulduklarını" açıkladı.

Riyad, Türk yetkililerin, ÅŸaibeli isimlerle ilgili paylaÅŸtığı bilgilerin Kaşıkçı meselesinin aydınlatılmasına yardımcı olduÄŸunu duyurdu.

 

3 Ä°STÄ°HBARAT GÖREVLÄ°SÄ° GÖREVDEN ALINDI

Ayrıca, bu gece yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel Ä°stihbarat BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan üst düzey 3 istihbarat görevlisinin görevden alındığı bilgisini paylaÅŸtı.

 

KOMÄ°TEYE PRENS SELMAN BAÅžKANLIK EDECEK

Suudi Arabistan Genel Ä°stihbarat BaÅŸkanlığının yeniden yapılandırılması için Veliaht Prens Muhammed bin Selman baÅŸkanlığında bakanlık komitesi kurulması kararlaÅŸtırıldı.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN: ÇIKTI GÄ°TTÄ° DÄ°YEREK KAPATILAMAZ!

Moldova ziyareti dönüÅŸü gazetecilerin sorularına yanıtlayan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Üzerimize düÅŸeni yapıyoruz. Bu iÅŸi ortada bırakmamız mümkün deÄŸil." dedi. ErdoÄŸan, Suudi BaÅŸkonsolos'un Türk yetkililerden önce yabancı basına konsolosluÄŸun kapısını açmasını çok sert sözlerle eleÅŸtirdi.

Olayla ilgili baÅŸsavcılık, emniyet ve istihbaratın çalışmalara devam ettiÄŸini ancak raporları henüz görmediÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Biz, olayın aydınlatılması için üzerimize düÅŸeni yapıyoruz. Yani dört bir koldan iÅŸi takip ediyoruz. Bu iÅŸi ortada bırakmamız mümkün deÄŸil." dedi.

Olayın "Çıktı gitti" diyerek kapatılamayacağını da vurgulayan ErdoÄŸan'ın hedefinde Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosu da vardı. Konsolosun Türk yetkililerden önce konsolosluk binasını yabancı gazetecilere açmasını "lakayt" bir davranış olarak nitelendiren ErdoÄŸan, konsolosun tavrından duydukları rahatsızlığı Suudi Arabistan Kralı Selman'a telefonda ilettiÄŸini, kralın da kendisine hak verdiÄŸini söyledi.

 

KAÅžIKÇI OLAYI

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında OrtadoÄŸu ile ilgili haberleriyle tanınan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi iÅŸlemler için Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna girdikten sonra ortadan kaybolmuÅŸtu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan deÄŸerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiÄŸi Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸundan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, baÅŸkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla Ä°stanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduÄŸu, bu kiÅŸilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.