Sosyal Medya

Güncel

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten çok önemli açıklamalar!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan ile Bahçeli görüşmesine ilişkin olarak, "Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyoruz. Her iki partide Cumhur ittifakı konusunda hassas. Bu ittifakın ortaya koyduğu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleştireceği konusunda kesin mutabakat vardır" ifadelerini kullandı.



AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ErdoÄŸan ile Bahçeli görüÅŸmesi için "Cumhur ittifakına verilen önemin altını çiziyoruz. Her iki partide Cumhur ittifakı konusunda hassas. Bu ittifakın ortaya koyduÄŸu siyasal tutumun milletimize daha büyük hizmetler gerçekleÅŸtireceÄŸi konusunda kesin mutabakat vardır" dedi.

Çelik Af tartışmalarıyla ilgili ise "Farklı yaklaşımlar olabilir bunlar ittifakı bozmaz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

'Af üzerinde çalışılıyor'

AK Parti Sözcüsü Çelik, af tartışmalarıyla ilgili olarak ise ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Farklı yaklaşımlar olabilir bunlar ittifakı bozmaz. Kimsenin kiÅŸisel olarak uÄŸradığı haksızlığı affetme yetkisine biz sahip deÄŸiliz, bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor"

'ODTÜ'lü öÄŸrencileri CumhurbaÅŸkanımız affetmiÅŸtir'

AK Parti Sözcüsü Çelik, ODTÜ'lü öÄŸrencilerle ilgili olarak, "Bu gençler kesinlikle kabul etmeyeceÄŸimiz pankart açmışlardır. DoÄŸal olarak ortaya bir dava çıkmıştır. Zaman içerisinde gençlerin aileleri ve kendileri temas kurdular. Yaptıklarının o manaya geleceÄŸini, amaçlarının dışında bir tablo ortaya çıktığını söylediler ve CumhurbaÅŸkanımızla görüÅŸmek istediler. Bu genç arkadaÅŸlarımız hangi projelerde yer almış, neler yapmış CumhurbaÅŸkanımız inceledi. Hatta bir genç arkadaşımızın projesi ödül almış. CumhurbaÅŸkanımız da arkadaÅŸları uyararak affetmiÅŸtir. Bu arkadaÅŸlarımızın davaları yarın geri çekilecek." diye konuÅŸtu.

'Suudi Konsolosluğunun dokunulmazlığı var'

Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak deÄŸerlendirmelerde bulunan Çelik, "Suudi KonsolosluÄŸun dokunulmazlığı var. BM Ä°nsan Hakları Konseyi sözcüsü bu ÅŸahsın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiÄŸini söyledi. Seyahatinin engellenmesi söz konusu olamaz. Bunların faaliyetleri Viyana SözleÅŸmesi'yle garanti altına alınmıştır. Ä°lk andan itibaren biz kendi soruÅŸturmamızı yürütmek adına, konsolosluÄŸa girilmesi için talepte bulunduk. Karşı taraftan anında olumlu karşılık verilmedi. Daha sonra verildi. Türkiye bağımsız soruÅŸturmasını yürütüyor. Bu egemenlik haklarımız içerisinde, baÅŸkonsolosluk binası baÅŸka ülkenin toprağı sayılsa da Türkiye Cumhuriyeti’nde olmuÅŸtur. Bir baÅŸsavcı vekili bu soruÅŸturmanın başındadır." ifadelerini kullandı.

SaÄŸlık hizmetindeki spekülasyonlar

AK Parti Sözcüsü Çelik, hastanalerde tasarruf tedbirlerinin alındığı ve saÄŸlık hizmetlerinin aksadığı yönündeki spekülasyonlara iliÅŸkin olarak, "Herhangi bir hastanemizde bir boÅŸluÄŸun söz konusu olmaması için bizzat bu konu SaÄŸlık Bakanlığı tarafından takip edilmektedir. VatandaÅŸlarımızın herhangi bir ÅŸekilde tedirgin olmasına gerek yoktur. SaÄŸlık hizmeti en dinamik ÅŸekilde ÅŸimdiye kadar olduÄŸu gibi AK Parti dönemlerinde Cumhuriyet tarihinde olmayacak kadar parlak bir dönemine kavuÅŸmuÅŸtur." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.