Sosyal Medya

Kürsü

"Suikast nasıl yapılır bizden öğrenememişler!’"

Bu başlık İsrail Gazetesi Yediot Ahronoth’a ait.



Bu baÅŸlığı atan Y. Ahronoth gazetesi, istihbarat uzmanı Ronin Bragman’ın analizine de yer verdiÄŸi haberde ÅŸöyle diyor: ‘Ä°srail ile Suudi istihbaratı arasında bazı ortak konularda dayanışma var. Fakat eÄŸer Ä°stanbul’dan gelen raporlar doÄŸruysa, Ä°srail’in Suudiler’e suikast nasıl yapılabilir talimatını göndermediÄŸi anlaşılıyor.’ 

Ä°srail Kaşıkçı olayına girmemeye özen gösterse de arada böyle haber ve yorumlar çıkıyor.   

*** 

Ä°srailli gazeteci Yossi Melman’ın Kaşıkçı'nın öldürülmesi/kaçırılması olayında Mossad'ın parmağının olabileceÄŸini ima ettiÄŸi haberi daha önce yayınlanmıştı. 

Hatta Eski Genelkurmay Ä°stihbarat Dairesi BaÅŸkanı Em. Korg. Ä°smail Hakkı Pekin’inKaşıkçı olayında planlayıcının Ä°srail gizli servisi MOSSAD olduÄŸunu söylediÄŸi haberini de okumuÅŸtuk.  

Milliyet yazarı Tunca Bengin'e konuÅŸan Pekin, "Bu büyük bir istihbarat operasyonu ve başında da MOSSAD var. Yani bu kadar açık verilmesini planlayan MOSSAD" dediÄŸini yazmıştı. 

Pekin ile Ä°srail uzmanlarının söyledikleri çeliÅŸiyor olsa da olaydaüçüncü bir tarafın bulunduÄŸunu tevsik etmesi açısından önemli.  

*** 

Ben daha önce ‘ABD Kaşıkçı muammasının neresinde?’ diye bir yazı kaleme almış ve bu olayda bir taÅŸla birkaç kuÅŸ vuran ABD’nin hem Türkiye’ye hem Suudi Arabistan’a mesajlar gönderdiÄŸine temas etmiÅŸtim. 

CIA-MOSSAD dayanışması göz önünde bulundurulduÄŸunda yukardaki iddiaların gerçeklik payı tabiatıyla güçleniyor. 

Bütün bu iddialar bir yana ortada bir gerçek var: Cemal Kaşıkçı Suudi konsolosluÄŸundan iki haftadır çıkmadı. Resmi açıklama yapılmasa da Kaşıkçı’nın öldürüldüÄŸü görüÅŸü gittikçe kuvvetleniyor.  

*** 

Öyle tahmin ediyorum ki, bu suikastı planlayanlar Kaşıkçı’nın konsolosluÄŸa yalnız geleceÄŸini düÅŸünmüÅŸler, niÅŸanlısını hesaba katmamışlar. EÄŸer Kaşıkçı gerçekten yalnız gitseydi belki kaybolduÄŸunu bugün bile anlayamayacaktık. 

Ama niÅŸanlısının kapıda bekliyor olması planı bozdu ve birkaç saat sonra emniyet alarma geçti! 

Yani oyunu nişanlı bozmuş oldu!

EÄŸer Ä°. Hakkı paÅŸanın iddia ettiÄŸi gibi özellikle bir açık bırakılmışsa o zaman niÅŸanlısının FETÖ irtibatlı olduÄŸu iddiası kuvvet kazanır! 

Bu da olayın yeni boyutlara evrilmesi demektir! 

*** 

Bu olayın arkasında hangi hesaplar yatıyor henüz belli deÄŸil ama öyle ya da böyle, olayın Suudileri büyük bir sıkıntıya soktuÄŸu ortada. 

Suudi istihbarat baÅŸkanının Türkiye’ye gelmesi, Suudi Arabistan’da iç soruÅŸturma baÅŸlatılması, kralın BaÅŸkan ErdoÄŸan’ı araması, ortak çalışma grubunun oluÅŸturulması, olayın tahkikinden ziyade -çünkü kanaatimce Türk istihbarat, emniyet ve savcılığı Kaşıkçı olayını çoktan çözdüler- Suudilerin bu vartadan en az zararla kurtulma çabası gibi geliyor bana. 

Ä°nÅŸallah ders olur! 

Resul Tosun - Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.