Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

Bu fotoğrafın bir öyküsü var

70 Yıl Önce Bugünlerde, Japonya’da Joe O’Donnell Ekim 1945’te, savaşın tüm yıkıcılığı ve vahameti ile gözler önünde olduğu bir tarihte Amerika’nın doğrudan müdahale ettiği Japonya’ya gittiğinde 23 yaşındaydı.



Genç fotoÄŸrafçı Amerikan iÅŸgalinin ardından yalnızca Nagazaki ve HiroÅŸima deÄŸil atom bombalarının atılmasından önce ağır ÅŸekilde tahrip edilen 60 kadar Japon ÅŸehri de güzergahına eklemiÅŸ, buralardaki son durumu belgeleyecekti böylece.

O’Donnel o anki psikolojisini “hatırladığım kadarıyla tanıştığım insanlar, ÅŸahit olduÄŸum acı ve inanılmaz tahribat beni sözde düÅŸmanlarımıza karşı farklı bir sorgulamaya yöneltti” diye dile getirirken bu anları 300 kadar fotoÄŸraf ile ölümsüzleÅŸtirdi. Bu fotoÄŸrafta Japon bir çocuk çıplak ayakları ile sırtındaki kardeÅŸini bir krematoryumda yakılması için taşıyor. KardeÅŸinin naaşını taşırken aÄŸlamadığı görülen aÄŸabeyi kardeÅŸinin yakılışını da izlemiÅŸti.

FotoÄŸraf Nagazaki’de çekildi. Ä°smini bilmediÄŸimiz, muhtemelen 10 yaşında olan savaÅŸ maÄŸduru büyük ihtimalle hava saldırısı sonucu kaybettiÄŸi kardeÅŸine son vazifesini yaparken başını dik tutmayı ihmal etmiyor. FotoÄŸrafı çeken O’Donnell her ne kadar Japonya’dan ülkesine döndüÄŸünde normal yaÅŸantısına devam etse de kariyerinin bir kısmını geçirdiÄŸi Beyaz Saray’da fotoÄŸrafçılık yaptıktan sonra o günkü gördüklerini “keÅŸke hiçbir zaman bu atom bombaları kullanılmasaydı” diyerek dile getirecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.