Sosyal Medya

Güncel

Ücretsiz akaryakıta son

Akaryakıt sektörü, artan döviz kuru ve girdi maliyetlerinde ortaya çıkan finansman baskısını azaltmak için çare arıyor. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre kâr marjları düşen bayiler, Ankara’da enerji yönetiminin kapısını çaldı. Bayiler, akaryakıtta promosyonların kaldırılmasını istedi. Promosyonların ek maliyet oluşturduğundan yakındı.



Akaryakıt alışveriÅŸlerinde iki tür promosyon uygulanıyor. Banka ile akaryakıt dağıtım ÅŸirketi anlaşıyor. Bu bankanın kredi kartıyla söz konusu dağıtım ÅŸirketine baÄŸlı bayilerden üst üste belli tutarda yapılan akaryakıt alış-veriÅŸlerinde müÅŸteriye öngörülen miktarda ücretsiz benzin ya da motorin veriliyor.

DiÄŸer bir yöntem de sadakat kartları. MüÅŸteri, aynı dağıtım ÅŸirketine baÄŸlı bayilerden akaryakıt satın aldıkça, sadakat kartına “bonus” birikiyor. Bu bonuslar karşılığında ücretsiz belli miktarda akaryakıt alıyor.

EPDK Ä°NCELÄ°YOR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), konuyu hukuki yönden inceliyor. EPDK’nın, hukuken bir engel görmemesi halinde piyasa dinamiklerini de dikkate alarak, promosyonlara son verebileceÄŸi belirtiliyor. Kurumun bu ay içinde bir karar vermesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.