Sosyal Medya

Fatih Erbakan yeni parti kuruyor

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, yeni parti çalışmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Milli Görüş'ün kalesi durumundaki Konya'da temaslarını hızlandıran Erbakan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile kritik bir görüşme yapacağı öğrenildi. Erbakan'ın Saadet'e dönmemesi durumunda 'Yeniden Refah Partisi' isimli bir parti kuracağı öğrenildi.



 Milli GörüÅŸ temsilcisi Saadet Partisi’nden, AK Parti ve HAS Parti’den sonra yeni bir parti daha doÄŸuyor. Ancak kurulması planlanan partinin, Anayasa Mahkemesi sürecini de tamamlaması gerekiyor.

'YENÄ°DEN REFAH PARTÄ°SÄ°' LOGOSU BÄ°LE HAZIR!

Fatih Erbakan’ın öncülük ettiÄŸi ve siyasi teÅŸkilat yapılanmasını tamamlayan partinin adının ‘Yeniden Refah Partisi’ olması amaçlanıyor. Parti için baÅŸak tanelerinden oluÅŸan bir logo ile hazırlıklarını tamamladığı öÄŸrenildi.

2 KASIM’DA DÜÄžMEYE BASIYOR

Erbakan, 2 Kasım cuma günü Hacı Bayram-ı Veli Camii’nden yola çıkarak, Ä°çiÅŸleri Bakanlığına partinin kuruluÅŸu için baÅŸvuruda bulunmayı planlıyor.

KARAMOLLAOÄžLU’NDAN ÇAÄžRI

Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu’nun uzun süredir teÅŸkilatlanma çalışmalarını sürdüren Fatih Erbakan’ı yeniden Saadet Partisi’ne davet ettiÄŸi öÄŸrenildi. KaramollaoÄŸlu ve Erbakan’ın bir araya gelmeden önce bir görüÅŸme trafiÄŸi olduÄŸu ve bazı taleplerin kabul edildiÄŸi öÄŸrenildi. Ä°kilinin görüÅŸmede yine karşılıklı olarak taleplerini ileteceÄŸi öÄŸrenildi. Temel KaramollaoÄŸlu’nun, Erbakan’ın partiye dönüÅŸü kabul etmesi halinde ortak kanaatle seçim kararı alacağı konuÅŸuluyor. Ayrıca Erbakan’ın da parti binasında bulunan haczi kaldırması bekleniyor.

YENÄ° PARTÄ°NÄ°N OMURGASI VAKIFTAN

Fatih Erbakan’ın kurmayı amaçladığı partide Necmettin Erbakan Vakfı yöneticilerinin olacağı kaydedildi. Parti’nin kurucular kurulunda çoÄŸunlukla, vakıf il ve bölge baÅŸkanları yer alıyor.

fatih erbakan

FATÄ°H ERBAKAN KÄ°MDÄ°R?

1 Ocak 1979 doÄŸumlu Muhammed Ali Fatih Erbakan, eski BaÅŸbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oÄŸlu.
Fatih Erbakan, ortaokul öÄŸrenimini Ankara Merkez Ä°mam Hatip Ortaokulu’nda lise öÄŸrenimini ise Ankara Ayrancı Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra BaÅŸkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi bölümünü bitirdi. Yüksek lisans için Ä°ngiltere’ye gitti ancak annesi Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kaldı. Lisans öÄŸrenimini aldığı BaÅŸkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede yönetim ve organizasyon dalında doktorasını tamamlayarak “doktor” ünvanı aldı.
Saadet Partisi Genel Ä°dare Kurulu üyesi ve Genel BaÅŸkan BaÅŸdanışmanı olarak Saadet Partisi’nde görevini 2014 yılında yapılan 5. OlaÄŸan Kongreye kadar sürdürdü. Kongrede aday olan Erbakan’ın yerine yeniden Mustafa Kamalak seçildi. 14 Haziran 2013 tarihinde kurulan Necmettin Erbakan Vakfı’nın ilk genel baÅŸkanı seçildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.