Sosyal Medya

Törenle Deizm derneği açtılar

Bir süre önce siyaset gündemine de taşınan ve Diyanet İşleri Başkanı'nın 'sapıklık' olarak değerlendirdiği 'deizm'i savunan bir dernek kuruldu.



“Siyasi otoritenin ve payanda olan otoritelerin yoÄŸun hakaretine ve ötekileÅŸtirmesine maruz kalan Deizm düÅŸüncesi ‘devlet eli’ ile dernekleÅŸerek güç kazandı” denilen kuruluÅŸ ilanında ÅŸu açıklama yer aldı: “13.06.2018 tarihinde baÅŸvuruda bulunan 12 kurucu üye, 18.09.2018 tarihinde Ä°stanbul ValiliÄŸi’nce onaylanmış tüzüklerini alarak resmen Deizm DerneÄŸi’ni kurmuÅŸ oldular.”

'ADEM VE HAVVA GÄ°BÄ°YÄ°Z'

DerneÄŸin baÅŸkanlığını yapan ve açılışta konuÅŸan Özcan Pali ise, “Hiçbir dine mensup olmadığımızdan dolayı bizlere ağır hakaretlerde bulunuldu, onurumuz incitildi. Hükümetin başında bulunan otoriteler bizlere ‘sapık’ bile dediler. Bizler öncelikle ‘Adem ve Havva’ gibiyiz. Bizler gibi onlar da hiçbir dine mensup deÄŸillerdi. Onların ne kitabı ne dini ne de peygamberi vardı, onlar yalnızca Allah’a inanıyorlardı. Bizler de onlar gibiyiz. EÄŸer bize sapık diyorlarsa Âdem ve Havva’ya da sapık demiÅŸ oluyorlar” dedi.

Dernek deklarasyonunda ise “Dünyayı Deistirelim!” sloganı kullanıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.