Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş'tan Cemal Kaşıkçı yorumu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin, "Yine kirli, pasaklı casus filmlerine benzer eski cinayet senaryoları yeniden mi gündeme getiriliyor? Ümit ederiz ki öyle değildir" dedi.



KurtulmuÅŸ, AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı binasında düzenlediÄŸi basın toplantısında, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili geliÅŸmelerin sorulması üzerine de ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
'SOÄžUK SAVAÅž DÖNEMLERÄ°NÄ° HATIRLATIYOR'
 
- Kamuoyuna yansıyan bilgiler dışında özel bir bilgi yok maalesef, olay bütünüyle araÅŸtırılıyor. Vahim bir olaydır. Sadece bir gazetecinin kaybolması meselesinden çok daha büyük bir olaydır. 2018 yılının sonunda dünyanın en büyük metropollerinden birisinde, dünyanın önemli bir ülkesinin konsolosluÄŸu içinde bu olay ortaya çıkıyor, bizim gençliÄŸimizin, çocukluÄŸumuzun soÄŸuk savaÅŸ dönemlerini hatırlatan vahim bir olaydır.
 
'DÜNYA NEFESÄ°NÄ° TUTMUÅž BUNU Ä°ZLÄ°YOR'
 
- Türkiye olarak bu konuda en ufak bir müsamahanın içinde olmayacağımızın bilinmesini isterim. Herhangi bir bilgi olduÄŸu taktirde bunu dünya kamuoyuyla paylaÅŸacağız. Tabiri caizse Ä°stanbul'daki Suudi Arabistan BaÅŸkonsolosluÄŸunda ne olup bitti, dünya nefesini tutmuÅŸ birinci haber olarak bunu izliyor. Benim taşıdığım endiÅŸeyi insanların büyük bir kısmı taşıyor.
 
- Kirli, pasaklı casus filmlerine benzer eski cinayet senaryoları yeniden mi gündeme getiriliyor? Ümit ederiz ki öyle deÄŸildir. Ä°stihbarat birimlerimiz en ufak detaya kadar titizlikle inceliyor. Suudi Arabistan'ın iÅŸ birliÄŸine yanaÅŸmış olmasını önemli buluyoruz ama bütün detaylarda da iÅŸ birliÄŸini beklediÄŸimizi ifade ederim.
 
Fabrikaların kapanmayacağını, halen Türkiye ekonomisinin yüzde 65'ini oluÅŸturan KOBÄ°'lerin üretimlerini sürdürmelerinin de temin edileceÄŸini aktaran KurtulmuÅŸ, ÅŸunları söyledi:
 
'TÜRKÄ°YE 7.4 GÄ°BÄ° BÄ°R BÜYÜME HIZINA ÖNÜMÜZDEKÄ° YIL ERÄ°ÅžMEYECEK'
 
- Türkiye belki 7.4 gibi büyük bir kalkınma, büyüme hızına önümüzdeki yıl ve bu yıl eriÅŸmeyecek ama Türkiye mutedil bir geliÅŸmeyi sürdürecek. Bunun altını çizmek isterim.
 
'VATANDAÅžIN CEBÄ°NDEKÄ° PARA AZALMIÅž OLMASINA RAÄžMEN TÜRKÄ°YE BU SÜREÇTEN BAÅžARIYLA ÇIKACAK'
 
- Bu kadar büyük saldırılara raÄŸmen, bir anda Türk parasının deÄŸerinin neredeyse yüzde 40 civarında azalmış olmasına raÄŸmen yani dolaylı olarak bu ÅŸu demek; vatandaşın cebindeki para bir ÅŸekilde azalmış olmasına raÄŸmen Türkiye inÅŸallah kendi ekonomisinin üretim tarafını tahkim ederek, güçlendirerek bu süreçten baÅŸarıyla çıkacaktır. EskiÅŸehir'den, özellikle havacılık ve raylı sistemler gibi Türkiye'nin önemli sanayi kollarında lider ÅŸehirlerimizden birisi olan EskiÅŸehir'den bunu ifade etmek istiyorum. Ä°nÅŸallah diÄŸer sektörlerde de bu gücümüzü korumaya gayret edeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.