Sosyal Medya

Güncel

Ak Parti'den IMF açıklaması

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'de IMF döneminin geride kaldığını ve IMF'nin kapısının çalınmayacağını söyledi.



AK Parti Genel BaÅŸkan Vekili Numan KurtulmuÅŸ, Türkiye'nin bir daha IMF'in kapısına gitmeyeceÄŸini, IMF'e muhtaç olmayacağını söyledi. Bir dönem Türk siyasetinin IMF'in önünde düÄŸme iliklediÄŸini ifade eden KurtulmuÅŸ, Türkiye böyle bir dönemi geride bıraktığını kaydetti.

EskiÅŸehir'de, 'AK Parti Ä°l TeÅŸkilatı GeniÅŸletilmiÅŸ Danışma Meclisi Toplantısı' gerçekleÅŸtirildi. Toplantıda hitap eden KurtulmuÅŸ, Türkiye'nin, bir daha IMF'nin kapısına gitmeyeceÄŸini belirterek ÅŸöyle konuÅŸtu:

"8- 9 ay önce bir demecimde söyledim. Birileri Türkiye'nin yakın zamanda IMF'nin kapısına tekrar gitmesini isteyecekler. Çünkü laflar var, okuyoruz, takip ediyoruz. Yurt dışında yavaÅŸ yavaÅŸ yazılmaya baÅŸladı. Ä°çeride de kafası dışardakiler gibi çalışanlar söylemeye, mırıldanmaya baÅŸladı. 'Türkiye IMF'ye muhtaç hale gelebilir'. Hiç heveslenmesinler. Çok açık söylüyoruz; bir daha Türkiye, IMF'nin kapısına gitmeyecek, IMF'ye muhtaç olmayacaktır. Çünkü iyi hatırlıyoruz; IMF'nin Türkiye masası ÅŸefinin karşısında herkes böyle düÄŸmesini ilikliyordu. Koca koca bakanlar, hatta baÅŸbakandı biri. Dolayısıyla Türkiye bu devirleri geride bıraktı.

Biz halka güvenen bir partiyiz. Yukarıdan, tepeden inme, halka tepeden bakan bir parti deÄŸiliz. Halka güvendiÄŸimiz için biz cumhurbaÅŸkanının halk tarafından seçilmesini isteriz. Dün Sapanca'da Ä°stanbul Ä°l TeÅŸkilatı'nda konuÅŸurken bir belediye baÅŸkanı arkadaşımız da dedi ki 'O mitingdeki sunucu bendim'. 1985 ya da 1984 yılı. Refah Partisi yeni kurulmuÅŸ, GaziosmanpaÅŸa Meydanı'nda 'CumhurbaÅŸkanını halk seçsin' diye bir miting yapmış. Ya adama sorarlar, 'Yeni kurulmuÅŸsun. Yüzde 1- 2 oyun yok. Neye güveniyorsun da sen cumhurbaÅŸkanını halk seçsin diyorsun?' Çünkü biz millete güveniriz. Bu millet yanlış yapmaz. Bu millet yanlış yapsa da bir müddet sonra o yanlışı düzeltir. Bu millet yanlış yapmadığı için de kusura bakmasınlar Cumhuriyet Halk Partisi'ni sittinsene bu memlekette iktidara getirmez, bundan sonra da getirmeyecektir.

"BRUNSON DAVASI ÜZERÄ°NDEN TÜRKÄ°YE'YE SÖZ SÖYLEMEYE ÇALIÅžIYORLAR"

Türkiye olarak bizim Esad'a sürekli olarak 'Ya bu Kürt kardeÅŸlerimize neden kimlik kartı vermiyorsun?' diyerek yıllardır hep uyardığımız Suriye'de nasıl oluyor da koskoca bir coÄŸrafya, tam da Türkiye'nin güneyinde baÅŸlayan sınırda bir terör örgütü, terör devleti kurmak üzere hazırlık yapıyor? Bunun izahı son derece basittir. Büyük güçler; bu maÅŸalarla coÄŸrafyayı yeniden tanzim etmek, yeniden ÅŸekillendirmek, sınırları bir ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirmek, halklar arasına düÅŸmanlığı koymak, bir asır evvel sınırlarını bölüp gönüllerini ve zihinlerini bölemedikleri Türklerin, Kürtlerin, Arapların ve diÄŸerlerinin arasına husumet ve düÅŸmanlık koymak için bu örgütleri kullanıyor. Bu oyunu gören tek ülke Türkiye'dir. Bölgede bu oyunu bozabilecek gücü olan tek ülke Türkiye'dir. Bölgede bu oyunların farkında olan tek siyasi hareket AK Parti'dir. Onun için Türkiye'nin üstüne baskı koyuyorlar. Onun için Türkiye'yi birtakım gerilimlere sokmak istiyorlar. Biz parçalarla teferruatla deÄŸil; biz kuklalarla deÄŸil, kuklacılara uÄŸraşıyoruz. Döviz onun için yükseliyor. Onun için Brunson davası üzerinden Türkiye'ye bir ÅŸekilde söz söylemeye çalışıyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.