Sosyal Medya

Güncel

UAÖ: Rakka'daki sivil ölümlerden ABD sorumlu

Uluslararası Af Örgütü, Terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki Rakka'da yaşanan sivil ölümlerinden ABD'yi sorumlu tuttu.



Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Heba Morayef ile UAÖ AraÅŸtırma Direktörü Anna Neistat, Suriye'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek üzere Lübnan'ın baÅŸkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıyı, UAÖ OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Heba Morayef ile UAÖ AraÅŸtırma Direktörü Anna Neistat yaptı. 
 
Neistat, Suriye'de YPG/PKK'nın iÅŸgal altında tuttuÄŸu Rakka ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
Geçen hafta Suriye'nin Rakka kentinde incelemelerde bulunan Neistat, 30 bin evin tamamen ve 25 binin kısmen yıkıldığı Rakka'nın yüzde 80'inin yıkılmış durumda olduÄŸunu aktardı.
 
"2 bin 521 kişinin cesedine ulaşıldı"
 
Rakka kentinde bugüne kadar 2 bin 521 kiÅŸinin cesedine ulaşıldığını dile getiren Neistat, bölgedeki kazı çalışmalarının devam ettiÄŸini ve hâlâ topraÄŸa gömülü 3 bin civarında cesedin olduÄŸunun tahmin edildiÄŸini kaydetti.
 
Söz konusu cesetlerin çoÄŸunun uluslararası koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivillere ait olduÄŸunu belirten Neistat, UAÖ'nün yaptığı araÅŸtırmaları koalisyon güçleriyle paylaÅŸtığını ancak karşı tarafın sadece 77 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü itiraf ettiÄŸi bilgisini paylaÅŸtı.
 
Neistat, "ABD'nin Rakka'daki baÅŸarısızlığı, saÄŸ kurtulanlar için bir tokattır " dedi. 
 
Sivillere yönelik hukuk dışı ölümlerden sorumlu yetkililerin hesap vermesi için soruÅŸturmaların sürmesi gerektiÄŸini ifade eden Neistat, kendilerinin Rakka'ya gidip insanlarla temasa geçtiÄŸi gibi koalisyon güçlerinin de aynı ÅŸekilde bölgeye giderek bunu araÅŸtırabileceÄŸini vurguladı.
 
UAÖ Genel Sekreteri Kumi Naidoo'nun bugün Suriye'deki insan hakları ihlallerine iliÅŸkin Beyrut'ta basın toplantısı düzenlemesi bekleniyordu ancak vizeyi alamamasından dolayı Lübnan'a gelemedi. Bu nedenle planlanan basın toplantısı, UAÖ OrtadoÄŸu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Heba Morayef ile UAÖ AraÅŸtırma Direktörü Anna Neistat tarafından gerçekleÅŸtirildi.
 
Rakkalılar zor ÅŸartlar altında yaÅŸamaya çalışıyor
 
ABD öncülüÄŸündeki koalisyonun yoÄŸun hava saldırıları sonucu neredeyse tamamı harabeye dönen kent merkezinde siviller, yıkılan evlerini yeniden inÅŸa etmek için kendi kısıtlı imkanlarını kullanıyor.
 
YPG/PKK, kentte sivillere herhangi bir hizmet saÄŸlamıyor. BaÅŸka çareleri olmadığı için evlerine dönen az sayıdaki sivil, zor ÅŸartlar altında yaÅŸam mücadelesi veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.