Sosyal Medya

Güncel

Türkiye hukuk devletidir, yargıçlarımız gerekeni yapacaktır

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cenevre'ye seyahatı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pastör Andrew Brunson hakkında mahkemenin aldığı karara yönelik olarak, 'Türkiye hukuk devletidir. Davanın, dosyanın içeriğini bilmiyoruz' yorumunda bulundu.



Binali Yıldırım, Parlamentolararası Birlik BaÅŸkanı Gabriela Veras'ın daveti üzerine 139. Genel Kurul çalışmalarına katılmak için Cenevre'ye hareket etmeden önce basın mensuplarıyla biraraya geldi.

'DAVANIN, DOSYANIN Ä°ÇERİĞİNÄ° BÄ°LMÄ°YORUZ'

Binali Yıldırım, Brunson davasına iliÅŸkin soruyu "Türkiye hukuk devletidir. Davanın, dosyanın içeriÄŸini bilmiyoruz. Yargıçlarımız, savcılarımız hukuk devletinin kuralları içerisinde gereken kararı verecektir" diye yanıtladı.

YAZICI: TÜRKÄ°YE'DE MAHKEMELER BAÄžIMSIZ DEĞİLDÄ°R DÄ°YENLER, YARGININ BAÄžIMSIZ OLDUÄžUNU BÄ°R KEZ DAHA GÖRDÜLER

 

Pastör Andrew Brunson'a iliÅŸkin mahkemenin verdiÄŸi karara bir yorum da AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan geldi.

Yazıcı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Çok konuÅŸuldu ama daha çok konuÅŸulacak bir dava dosyası: Rahip Brunson'la ilgili dava dosyası. Türkiye'de mahkemeler bağımsız deÄŸil diyenler, yargının bağımsız olduÄŸunu bir kez daha gördüler. Rahip Brunson suçsuz yere tutuluyor diyenler, sanırım hükümle suç isnadının sabit olduÄŸunu anladılar…" dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.