Sosyal Medya

İmar Barışı uzatılmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başvuru sürecinin 8 Haziran'da başladığı İmar Barışı'na bugüne kadar 6.3 milyon kişinin başvurduğunu belirterek 31 Ekim'de sona erecek olan son başvuru tarihinin uzatılması yönünde bir düşünceleri olmadığını belirtti.



Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum çeÅŸitli proje gezileri ve ziyaretler için bugün sabah erken saatlerde havayolu ile Sivas'a geldi. Bakan Kurum'u Nuri DemiraÄŸ Havalimanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti milletvekilleri Habip Soluk, Ä°smet Yılmaz, Belediye BaÅŸkanı Sami Aydın ile kurum müdürleri karşıladı. Bakan Kurum il olarak Sivas ValiliÄŸi'ni ziyaret ederek burada Valilik Åžeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Bakan Kurum Sivas Belediye BaÅŸkanlığını ziyaret etti. Bakan Kurum burada da Belediye BaÅŸkanı Sami Aydın'dan projeler hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kurum atıl hazine arazilerini kiralama projesinde 3 milyar 400 milyon hazine arazini vatandaÅŸlara kiralayacaklarını belirterek,"34 milyon metre kare araziyi de hayvancılık ve endemik bitkilerin yetiÅŸtirilmesi amacıyla yine vatandaşımıza kiralama projemiz var. Buna iliÅŸkin tüm Türkiye'de çok yoÄŸun bir baÅŸvuru var. Sivas'ta baÅŸvuru sayısı 600 kiÅŸi bu baÅŸvuru giderek artıyor. Burada hayvancılığın geliÅŸtirilmesi, endemik bitkilerin yetiÅŸtirilmesi ve hazine arazilerini daha önce kullanan vatandaÅŸlarımızın Tarım Bakanlığımızın verdiÄŸi desteklerden faydalanması açısında bu proje Sivas için büyük önem arz ediyor. Bizde bunun takibini yapıyoruz" dedi.

 

Ä°MAR BARIÅžINDA 6,3 MÄ°LYON BAÅžVURU

BaÅŸvuru sürecinin 8 Haziran'da baÅŸladığı Ä°mar Barışı ile ilgili son rakamları açıklayan Bakan Kurum,"marı Barışı'nda bugüne kadar Türkiye'de yaklaşık 6.3 milyon vatandaşımız baÅŸvurdu ve bedeli de 4.1 milyar TL. Sivas'taki baÅŸvurumuz 37 bin 403 adet, 5 bin vatandaşımızda Yapı Kayıt Belgesi almış durumda bunun karşılığında da 16 milyon lira bedel yatırıldı" diye konuÅŸtu.

 

BELEDEÄ°YEÅžERÄ°MÄ°Z ESNAFI DENETLEYECEK

Türkiye'nin bir ekonomik savaÅŸla karşı karşıya olduÄŸunun altını çizen Bakan Kurum,"Dövizle ilgili, petrolle ilgili bir artış oldu. Ancak bakıyoruz ki bazı esnaf arkadaÅŸlarımız bu artışların çok daha üzerinde artışlar sergilediler ve sahada baktıklarında marketlerde, bakkallarda, pazarlarda bu kadar artış olmaması gerekirken çok daha fazla artışın olduÄŸunu gözlemledik. Dün Ä°çiÅŸleri Bakanlığımız valilerimize genelge gönderdi. Bir gün öncesinde de biz 81 ilde tüm belediye baÅŸkanlarımıza bir genelge gönderdik. Tüm fahiÅŸ fiyat artışlarında ötürü tüm belediye baÅŸkanlarımızı göreve davet ediyorum. Tüm esnafın bu noktada gereksiz fiyat artışı yapan kimse, stok yapan kimse tespit edilmesi görevini kendilerine verdik. Bu görevi zabıtalarımız eliyle yapacaklar. Pazarları, marketleri tüm esnafı denetleyecekler. Gerçek fiyat artışı yoksa eÄŸer bununla ilgili her türlü cezai iÅŸlemi yapacağımızı söylemek istiyorum. Tüm belediye baÅŸkanlarımızı da sahada göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

31 Ekim ÇarÅŸamba günü sona erecek olan Ä°mar Barışı'na baÅŸvuru süreci uzatılacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum,"Åžuanda bir uzatma düÅŸüncemiz yok. 31 Ekim'de tekrar deÄŸerlendireceÄŸiz" cevabını verdi. Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.