Sosyal Medya

Güncel

BM’den Suudi Arabistan’a Kaşıkçı çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM), Washington Post Yazarı Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Suudi hükümetine Türkiye ile iş birliği yapma çağrısı yaptı.



BM Ä°nsan Hakları Yüksek KomiserliÄŸi Sözcüsü Ravina Shamdasani, basına verdiÄŸi demeçte, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸunda ortadan kaybolmasından ciddi endiÅŸe duyuyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
Sözcü Shamdasani, "Kaşıkçı'nın öldürüldüÄŸü" yönünde basında çıkan haberlerin doÄŸru olması durumunda, bunun "gerçekten ÅŸok edici" bir geliÅŸme olduÄŸunu savundu.
 
"Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına iliÅŸkin Suudi Arabistan ve Türkiye'ye hızlı, tarafsız ve bağımsız bir soruÅŸturma için iÅŸ birliÄŸi çaÄŸrısında bulunuyoruz." diyen Shamdasani, soruÅŸturma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
 
Shamdasani, Kaşıkçı konsolosluÄŸa girdikten sonra neler olduÄŸuna dair pek çok soru bulunduÄŸunun altını çizerek, "Kaşıkçı'ya ne olduÄŸu konusunda bir bilgimiz yok ama pek çok spekülasyon var ve bu endiÅŸe verici." yorumunu yaptı.
 
KAÅžIKÇI GEÇEN SALI KAYBOLMUÅžTU
 
Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı, geçen salı günü resmi iÅŸlemler için Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸuna gittikten sonra ortadan kaybolmuÅŸtu. 
 
Kaşıkçı'nın akıbetine iliÅŸkin DışiÅŸleri Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, "Suudi makamları iÅŸ birliÄŸine açık olduklarını ve baÅŸkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceÄŸini bildirmiÅŸlerdir. SoruÅŸturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır." denilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.