Sosyal Medya

Güncel

İtalya'dan Almanya'ya tehdit: Havalimanlarını kapatırız

İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Almanya'nın göçmenlik başvurusu reddedilen kişileri uçaklarla İtalya'ya göndermesi durumunda Almanlara hava sahasının kapatılacağını açıkladı.



Avrupa'da mülteci krizi alarmı yükseliyor. Bölgenin bir kısmı mülteciler konusunda ılımlı bir siyaset yaparken, diÄŸer tarafta ise aşırıcı v milliyetçi hükümetler mülteci almaya karşı çıkıyor.

Onların da başında Ä°talya bulunuyor. Ä°talya Ä°çiÅŸleri Bakanı Matteo Salvini, Almanya'nın göçmenlik baÅŸvurusu reddedilen kiÅŸileri tarifeli uçak seferleri ile Ä°talya'ya yollaması durumunda ülkedeki tüm havalimanlarını kapatacağını duyurdu.

Hava sahasını kapatma tehdidi

Twitter hesabından açıklama yapan Salvini, Berlin ya da Brüksel'deki düzinelerce göçmeni izinsiz uçuÅŸlarla Ä°talya'ya göndermeleri durumunda, çalışır durumda bir havalimanının olmayacağını ifade etti.

"Limanlarımızı kapadığımız gibi havalimanlarımızı da kaparız" diyen Salvini, Ä°talya'nın geçtiÄŸimiz yaz döneminde göçmen kurtarma gemilerinin ülkenin limanlarına giriÅŸini yasakladığını hatırlattı.

Tansiyon yükseliyor

GeçtiÄŸimiz yılalrda sınır hattı ve limanlarda yaÅŸanan mülteci krizleri, Salvini'nin açıklamasıyla havalimanlarına da sıçrayacak gibi görünüyor.

Ä°talya'ya taşıyacak ilk uçak bugün ve ikinci uçak 17 Ekim'de Almanya'dan havalanacak. Ä°talya'ya geri gönderilecek olan göçmenlerin çoÄŸunluÄŸunun, Avrupa BirliÄŸi'ne Ä°talya üzerinden giriÅŸ yapan Nijeryalılardan oluÅŸtuÄŸu bildiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.