Sosyal Medya

Güncel

Trump, Putin ve 2. Elizabeth’e zehirli zarf

ABD’nin Utah eyaletinde geçen çarşamba zehirli risin maddesini içeren Hint yağı tohumlarını zarf içinde postaladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Amerikalı, bu zarflardan ABD Başkanı Trump’a, Rusya lideri Putin’e ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e gönderdiğini açıkladı.



Sputnik'in haberine göre, Utah Federal Eyalet Mahkemesi’ne dün ulaÅŸan belgelerden anlaşıldığı üzere daha önce ABD Donanması’nda görev yapan ve 2002’de istifa eden ABD’li William Clyde Allen’in ABD BaÅŸkanı Donald Trump’a gönderdiÄŸi zarf, güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. 
 
Zarftaki adresi takibe alan Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) mensupları Allen’in evine gelerek arama yaptı ve Amerikalıyı sorguya çekti.
 
‘AMACIM MESAJ GÖNDERMEKTÄ°’
 
Allen’in verdiÄŸi ifadede, zehirli tohumları yerleÅŸtirdiÄŸi zarfları Trump’ın yanı sıra ABD Savunma Bakanı James Mattis’e, ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral John Richardson’a ve FBI Direktörü Christopher Wray’e gönderdiÄŸini aktardı. Belgelerden anlaşıldığı üzere, Allen’in aynı zarflardan ABD Adalet Bakanı’na, ABD BaÅŸsavcısı’na ve ayrıca Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’e ve Ä°ngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e gönderdiÄŸini ifade ettiÄŸi anlaşıldı.
 
Allen, yaptıklarının devlet yetkililerine ‘mesaj gönderme’ isteÄŸinden kaynaklandığını belirtti, ancak bunun nasıl bir mesaj olduÄŸunu somut bir ÅŸekilde açıklamadı. Amerikalı, saydığı tüm kiÅŸilerin adreslerini Ä°nternette bulduÄŸunu, ayrıca Hint yağı tohumlarını da Ä°nternet üzerinden satın aldığını ifade etti.
 
Zehirli madde kullanmakla suçlanan Allen’a onlarca yıl hapis cezası verilebileceÄŸi belirtiliyor.
 
Amerikalı daha önce de güvenlik güçlerinin takibine takılmıştı. Haberlere göre kendisi 3 yıl önce FBI’a ABD BaÅŸkanı’nı öldürme tehdidi içeren bir mektup göndermiÅŸ, geçen yılsa ABD Hava Kuvvetleri’nin Teksas eyaletinde yer alan bir üssüne terör saldırısı düzenleme tehdidinde bulunmuÅŸtu.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.