Sosyal Medya

Güncel

Hindistan ABD yaptırımlarına karşı İran’dan petrol alacak

Hindistan İran’dan petrol satın almaya devam edeceğini açıkladı.



ABD’nin Ä°ran’dan petrol alan ülkelere 4 Kasım’dan itibaren yaptırım uygulaması beklenirken, Hindistan Ä°ran’dan petrol satın almaya devam edeceÄŸini açıkladı.

Reuters’ın petrol sanayisi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı konumundaki Hindistan Kasım ayında Ä°ran’dan 9 milyon varil petrol satın alacak. 

Ä°ran’dan Hindistan Petrol A.Åž. tarafından 6 milyon, Mangalore Rafineri ve Petrokimyasalları Ltd. tarafından 3 milyon varil petrol alımı yapılacak.

DiÄŸer yandan Hindistan’ın ABD’den ham petrol alımının da son 4 ayda yüzde 75 oranında düÅŸtüÄŸü belirtildi. Reuters’ın Kpler firması verilerine dayandırdığı haberine göre, Hindistan’a ABD petrolü sevkıyatı geçen ay günde 84 bin varil olarak gerçekleÅŸti.

Bu sayı Haziran ayında günde 347 bin varil olmuÅŸtu. Hint petrol ÅŸirketleri AÄŸustos ayında günde 111 bin varil olarak gerçekleÅŸen Ä°ran’dan petrol alımını ise Eylül ayında günde 502 bin varile çıkardı.

Hindistan Ä°ran petrolünün Çin’den sonra ikinci büyük ithalatçısı konumunda. Çin de Ä°ran’dan petrol sevkıyatını aynı dönem içinde günde 29 bin varilden 620 bin varile çıkardı.

Hindistan ile Rusya arasında dün S-400 anlaÅŸmasına imza atılmıştı. Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin’in Yeni Delhi ziyaretine denk getirilen anlaÅŸmanın imzalanmasının ardından iki liderin ortak açıklamasında da ABD’nin Mayıs ayında çekildiÄŸi Ä°ran ile nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kalınması gerektiÄŸi vurgulanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.