Sosyal Medya

Güncel

Duterte kanser testi yaptırdı

Filipinler'in tartışmalı lideri Rodrigo Duterte kanser testine girdiğini ve sonuçların olumsuz çıkması halinde kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi.



Filipinler Devlet BaÅŸkanı Rodrigo Duterte, saÄŸlık kontrollerinden geçtiÄŸini ve kanser olup olmadığını öÄŸrenmek için testlerin sonucunu beklediÄŸini belirtti.

73 yaşındaki Duterte 2016'da seçildiÄŸinde ülkenin en yaÅŸlı devlet baÅŸkanı olmuÅŸtu. Duterte'nin iktidara gelmesinden bu yana saÄŸlığının kötü olduÄŸu yönünde spekülasyonlar yapılıyordu.

Duterte dün baÅŸkent Manila'da Filipinler Askeri Akademisi mezunları ve üst düzey güvenlik yetkililerinin katıldığı bir programda yaptığı konuÅŸmada 3 hafta önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdığını ve bu hafta testleri yeniden tekrarlamasının istendiÄŸini söyledi. 

"Åžu anda fiziksel olarak nasıl olduÄŸumu bilmiyorum. Bunun için beklemeliyim. Ama eÄŸer kanserse size bunu söyleyeceÄŸim" diyen Duterte "Ve eÄŸer (kanser) 3. aÅŸamadaysa, tedavisi yok. Bu durumda ne görevimde ne de baÅŸka bir yerde ıstırabımı devam ettireceÄŸim" ifadelerini kullandı.

Filipinler kanunlarına göre eÄŸer görevdeki bir Devlet BaÅŸkanı ölürse, daimi olarak sakatlanırsa ya da görevini kötüye kullanmakla suçlanırsa  6 yıllık tek görev döneminin geri kalan kısmını Devlet BaÅŸkanı Yardımcısı tamamlıyor.

Duterte daha önce günlük migren aÄŸrıları ve Buerger hastalığından muzdarip olduÄŸunu söylemiÅŸti. Buerger hastalığı orta ve küçük çaplı atar ve toplar damarlarda sigaraya baÄŸlı olarak geliÅŸen tıkayıcı bir damar hastalığı.

Ülkesindeki tartışmalı uyuÅŸturucu ile mücadele operasyonları ile insan hakları savuncularının tepkisini çeken Duterte  geçmiÅŸinde yaÅŸadığı motosiklet kazalarının neden olduÄŸu omurilik sakatlığı sonucu bir dönem güçlü bir aÄŸrıkesici olan 'fentanil'i kullandığını da 2016'da açıklamıştı.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.