Sosyal Medya

Necip Fazıl Kısakürek'in ailesi Star gazetesine veryansın etti

Star gazetesinin 2014 yılından bu yana düzenlediği “Necip Fazıl Ödülleri” etkinliğine karşı, Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı’ndan (NFKKAV) çok sert tepki gösterildi.



Şair/Yazar Necip Fazıl Kısakürek’in oğlu Mehmed Kısakürek tarafından kurulan NFKKAV’nin, Mütevelli Heyeti’nde de Şair Kısakürek’in çocukları ve torunları yer alıyor. Necip Fazıl’ın torunu, NFKKAV Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kısakürek imzalı yapılan açıklamada, “Star Gazetesi tarafından ilk olarak 2014 yılında düzenlenen ve her yıl tekrarlanmakta olan ‘Necip Fazıl Ödülleri”, başlangıçtan itibaren Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in fikir ve estetik dünyasına yabancı; onun manevi mirasını hiçe sayan tahrif ve tahkir edici bir üslupla, siyasi istismar zemininde yürütülmektedir” denildi.

Daha önce Star gazetesinin konuyla ilgili uyarıldığını ancak gazetenin “dışlayıcı” bir tavır gösterdiği belirtilen açıklamada, “‘İdeolocya Örgüsü’ kitabını Faşist bir manifesto olarak itham eden birine de saygı ödülü verilmiştir” şeklinde ifadeler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan iki yıl önce randevu talep edildiğinin, fakat talebe yanıt verilmediğinin belirtildiği açıklamada, “Söz konusu Gazeteye, bu isim altındaki ödüllere son verilmesi hususunda ihtarname gönderilmiştir”dendi.

İşte o açıklama:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.