Sosyal Medya

Güncel

İngilizce bilmeyen Krallık'ta yaşayamayacak

İngiltere vatandaşlık için gerekli İngilizce düzeyini yükseltmeye karar verdi



Ä°ngiltere Ä°çiÅŸleri Bakanı Sajid Javid, ülke vatandaÅŸlığına baÅŸvuranlardan beklenen Ä°ngilizce bilgisi düzeyinin yukarı çekileceÄŸini söyledi.
 
Ä°ktidardaki Muhafazakar Partinin Birmingham’da yapılan sonbahar kongresinde konuÅŸan Javid, dil becerisinin topluma entegre olma konusunda kilit önem taşıdığını belirterek, Ä°ngiltere vatandaşı olmak için baÅŸvuran yetiÅŸkinlerden beklenen Ä°ngilizce bilgisi düzeyini yükselteceklerini belirtti.
 
Javid, “Dil becerisi yetiÅŸkinlerin ve ailelerinin Ä°ngiltere’ye entegrasyonuna yardım eden kilit önemde bir yetenek. Ä°ngiltere vatandaşı olmak isteyenlerin, Ä°ngiltere’ye mümkün olduÄŸunca çabuk entegre olmaları için gerekli becerilere yatırım yaptıklarını görmek istiyoruz.” diye konuÅŸtu.
 
Halihazırda Ä°ngiltere’de oturum izni almak için gerekli Ä°ngilizce düzeyi ile vatandaÅŸlık için gerekli olan düzey arasında fark bulunmadığını belirten Javid, “Bu, Ä°ngiltere vatandaÅŸlığının daha büyük olan önemini yansıtmıyor ve oturum izni alanları, Ä°ngilizce bilgilerini geliÅŸtirmeleri için teÅŸvik etmiyor.” deÄŸerlendirmesini yaptı.
 
Javid, yeni düzenlemelerle çifte vatandaÅŸlığı olan Ä°ngiltere vatandaÅŸlarının, ciddi suçlara karışmaları halinde vatandaÅŸlıktan çıkarılmasının da gündemde olduÄŸunu söyledi. Ä°ngiltere’nin bu yetkisini bugüne dek sadece istisnai durumlarda kullandığını dile getiren Javid, “Åžimdi, ilk defa, bu yetkiyi ciddi suçlardan mahkum olanların bazıları için de kullanacağım. Bu suçlar arasında, çocukların cinsel istismarına karışanlar da olacak.” dedi.
 
Ä°ngiltere’de halihazırda süresiz oturum ve vatandaÅŸlık için Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) B1 düzeyinde Ä°ngilizce bilmek yeterli bulunuyor.
 
Sajid Javid Kimdir?
 
Göçmenlerle ilgili skandal açıklamalarının ardından olaylı bir ÅŸekilde istifa etmek zorunda kalmasıyla birlikte yerine yeni Ä°çiÅŸleri Bakanı olan Sajid Javid kendisi de Pakistan'dan gelen göçmen bir aileye mensup.
 
Müslüman bir aileye mensup olan Sajid Javid, kendi ifadesiyle "Çok da dindar" biri deÄŸil. Ailesinin kendisini ve kız kardeÅŸini "Tanrı'ya inançlı" bir ÅŸekilde yetiÅŸdirdiÄŸini ancak kendisinin pek de Ä°slam'ı yaÅŸamadığını açıklamıştı. EÅŸinin dindar bir Hristiyan olduÄŸunu söyleyen Javid, Ä°ngiltere'nin inancının Hristiyanlık olduÄŸunu kabullenmek gerektiÄŸini söylüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.