Sosyal Medya

Güncel

Fatih Portakal'dan dikkat çeken 'konkordato' yorumu: Türkiye bunu da gördü...

Şirketlerin ardından 2 vatandaşın da konkordato ilan etmesine FOX Tv spikeri Fatih Portakal'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Portakal, "Türkiye bunu da gördü. İki vatandas borçlarının dondurulmasını isteyip konkordato kararı aldırdı. İflastan önceki son aşama. 16 yılda ülkenin içinde bulunduğu durum." diye yazdı



Vatandaşın konkordato ilan edeceÄŸi yönündeki deÄŸiÅŸiklik, hukuk camiasında tartışmaya neden olmuÅŸtu. Hukukçular, ortakları, kefilleri ve üçüncü kiÅŸileri korumaya alacak bu deÄŸiÅŸikliÄŸin suistimal edilmesinden endiÅŸeliydi. Ä°lk ÅŸahıs konkordatosu haberlerinden biri Mersin ve KuÅŸadası’ndan geldi.
 
Yasal düzenlemenin ardından ilk ÅŸahıs konkordatoları ilan edilmeye baÅŸladı. Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 18.09.2018 tarihli kararına göre Z.Åž. isimli vatandaÅŸ ÅŸahıs konkordatosu için baÅŸvurdu. Z.Åž’nin baÅŸvurusunu deÄŸerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme Serbest Mali MüÅŸavir Osman Nuri OÄŸuzbey’i geçici komiser olarak atadı. Konkordatonun tasdikine iliÅŸkin davanın ön inceleme ve ilk tahkikat duruÅŸmasının 14/12/2018 günü saat:10:00’da yapılacağı belirtildi.
 
Bir diÄŸer ÅŸahıs konkordatosu haberi KuÅŸadası’ndan geldi. KuÅŸadası 2. Asliye Hukuk (Ticaret) Mahkemesi’ 26/09/2018 tarihli kararına göre M.Åž. isimli vatandaÅŸ ÅŸahıs konkordatosuna baÅŸvurdu. Vatandaşın baÅŸvurusuna mahkeme geçici mühlet kararı verdi.
 
'TÜRKÄ°YE BUNU DA GÖRDÜ'
 
Ünlü haber spikeri Fatih Portakal konuya iliÅŸkin Twitter'dan yorum yaptı. Portakal, "Türkiye bunu da gördü. Ä°ki vatandas borçlarının dondurulmasını isteyip konkordato kararı aldırdı. Ä°flastan önceki son aÅŸama. 16 yılda ülkenin içinde bulunduÄŸu durum." diye yazarak yine çok konuÅŸulacak bir yorum yaptı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.