Sosyal Medya

Güncel

Bülent Arınç'tan Abdullah Gül açıklaması: Keşke zamanında sesini yükseltseydi...

Bülent Arınç, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan' programına konuk oldu. "Şu an emekliyim. Kapım çalınıyor. Ofisime bugün itibariyle söyleyeyim dostlarımız geliyor. 45-50 yıldır milletin önündeyiz" diyen Arınç, şöyle devam etti:



"Bazı dertlerini anlatıyorlar. 'Sensiz bu siyaset olmaz' diyorlar. Bunu söylemeyin diyorum. Aktif siyasette yokuz. Partimizi seviyoruz. Partiyi kendi ellerimizle büyüttük. Aktif siyaset beklentisi içerisinde deÄŸilim. Özlemiyorum. Siyaset bir hedef iÅŸi. BeklediÄŸimiz, hedefe koyduÄŸumuz her ÅŸeye kavuÅŸtuk."

Arınç, "Çok güzel ÅŸeyler yaptık. Bugün bir duraklama dönemine girdiysek bu bir devletin hayatında mümkün olan bir ÅŸeydir. Sorunlar artmıştır. Bu kadrolar tekrar elini uzatır doÄŸruda birleÅŸir" diye konuÅŸtu.

"MUHALİF OLMAK HAİN OLMAK DEMEK DEĞİLDİR"

Bülent Arınç, 24 Haziran'da yapılan cumhurbaÅŸkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sırasında 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün de adaylığını koyacağı yönündeki tartışmaları deÄŸerlendirdi.

"Abdullah Bey'e reva görülen terbiyesizlikleri affedemem. Gül'ün adaylığı konusu hataydı, önüne geçtim. Muhalif olmak demek hain olmak demek deÄŸildir" diyen Arınç, ÅŸunları kaydetti:

"AFFEDÄ°LÄ°R BÄ°R HATADIR"

"Tam bir barışma ve kucaklaÅŸma dönemindeyiz. Bu büyük bir hata olurdu. Bunu baÅŸtan reddetmesi lazımdı. 'Bana neticeyi bildirin' demesi bir ihanet deÄŸildir. Bu hatadır, ama affedilir bir hataydı. Ben de çok hakaret gördüm, ama ben dik durdum, cevabını verdim. O cevap vermedi. O hep affetti. KeÅŸke zamanında sesini yükseltseydi baÅŸtan itibaren çok daha iyi olabilirdi. Siyasetçi yanlış yapabilir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.