Sosyal Medya

Güncel

Suriyeli bakandan Türkiye açıklaması!

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye'nin bölgedeki yükümlülüklerini yerine getireceği inancında olduklarını söyledi.



Suriye DışiÅŸleri Bakanı Velid Muallim, Rusya ile Türkiye liderlerinin Soçi'de vardığı Ä°dlib mutabakatıyla ilgili yeni bir deÄŸerlendirme yaptı.

Muallim, Åžam'ın Ankara'nın Ä°dlib yükümlülüklerini yerine getirebileceÄŸi düÅŸüncesinde olduÄŸunu belirtti.

'Lavrov güvence verdi'

Suriye DışiÅŸleri Bakanı, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un Rusya ile Türkiye’nin Soçi’de vardıkları anlaÅŸmaları yerine getireceÄŸi konusunda güvence verdiÄŸini vurguladı.

El Mayadin televizyonuna konuÅŸan Muallim, ''Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, sürecin Soçi anlaÅŸmalarına uygun olarak ilerlediÄŸi konusunda bana güvence verdi'' diyerek ekledi:

''EÄŸer Soçi anlaÅŸmaları herhangi bir sebepten dolayı yerine getirilemeyecek olursa, her olayla ilgili ayrı bir görüÅŸme olacak.''

'15 Ekim'i bekleyelim'

Türkiye’nin Ä°dlib yükümlülüklerini yerine getirebileceÄŸi düÅŸüncesini paylaÅŸan Muallim, ÅŸöyle konuÅŸtu:

''Ä°ÅŸlerin netleÅŸmesi için 15 Ekim’i beklemek gerekir, fakat Türkiye’nin yükümlülüklerini yerini getireceÄŸine inanıyorum.''

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Soçi'deki görüÅŸmelerinde 15 Ekim'e dek Ä°dlib'de silahlardan arındırılmış bölge oluÅŸturulması üzerinde anlaÅŸmıştı. Tahran'dan yapılan açıklamada Rusya ile Türkiye'nin bu anlaÅŸmasının Ä°dlib'de olası bir savaşı önlediÄŸi belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.