Sosyal Medya

Berat Albayrak'tan McKinsey açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , ABD'li uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Albayrak, ''IMF programına dönüldüğü' gibi akla hayale gelmeyecek değerlendirmeler yapıldı. Danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu olmayacak. Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kamu Maliyesi Değişim ve Dönüşüm Ofisi kurulacak.' dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , ABD'li uluslararası danışmanlık ÅŸirketi McKinsey ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Albayrak, ''IMF programına dönüldüÄŸü' gibi akla hayale gelmeyecek deÄŸerlendirmeler yapıldı. Danışmanlığın hiçbir icra fonksiyonu olmayacak. Yeni Ekonomi Programı kapsamında Kamu Maliyesi DeÄŸiÅŸim ve DönüÅŸüm Ofisi kurulacak.' dedi.
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada vurgu yapılan noktalar ÅŸöyle;
 
"KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF SAÄžLANMASI ÖNGÖRÜLMÜÅžTÜR"
 
Kamu harcamalarında tasarruf saÄŸlanması öngörülmüÅŸtür. Söz konusu tedbirlerin isabetli yerine getirilmesi için Kamu Maliyesi ve DeÄŸiÅŸim Ofisi yetkili olacak.
 
"IMF PROGRAMINA DÖNÜLDÜ Ä°DDÄ°ASI ART NÄ°YETLÄ° VE GERÇEKLERDEN UZAKTIR"
 
Bu ofis Bakanlığın insan kaynağından oluÅŸacak. Kısa süre içerisinde diÄŸer bakanlıklar ve devlet görevlileri de bu ofise dahil edilecek.
 
IMF programına dönüldüÄŸü iddiası tamamen art niyetli ve gerçeklerden uzaktır. McKinsey'in hiçbir icra fonksiyonu yetkisi olmayacak. McKinsey, tedbirlerin uygulanmasına liderlik edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.