Sosyal Medya

Güncel

Elif Çakır: AK Parti ile Erdoğan ayrışması

“Birileri bir fitne, fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? Oyumu Cumhurbaşkanıma vereceğim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceğim. Böyle bir şey olabilir mi? İnşallah bu münafıklar çetesini de sandığa gömeceğiz"



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kayseri’de yaptığı konuÅŸmada dedi ki...
 
“Birileri bir fitne, fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? Oyumu CumhurbaÅŸkanıma vereceÄŸim ama parlamentoda AK Parti’ye vermeyeceÄŸim. Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Ä°nÅŸallah bu münafıklar çetesini de sandığa gömeceÄŸiz.”
 
Çok doğru...
 
24 Haziran seçimlerinde ortaya böyle bir sonuç çıkabilir.
 
Yani AK Partili seçmenlerin bir kısmı, CumhurbaÅŸkanlığında oyunu ErdoÄŸan’a verirken, parlamentoda oyunu AK Parti için kullanmayabilir.
 
Daha düne kadar AK Parti tabanı, AK Parti ve Erdoğan ayrıştırması yapmıyorken bugün neden böyle ayrıştırma yapıyor?
 
“AÅŸkı”, “yuvası” ve “sevdası” olarak tanımladığı AK Parti bugün  ErdoÄŸan’dan  neden ayrıştırılıyor ve parti ve ErdoÄŸan neden iki farklı yerde konumlandırılıyor?
 
Daha düne kadar AK Parti Erdoğan, Erdoğan AK Parti demek iken bugün AK Parti neden farklı bir tabloyla karşı karşıya?
 
Mevzu oldukça karışık ancak çıkmaya çalışalım.
 
Birincisi; durum CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın dediÄŸi gibi olabilir.
 
Diyelim ki, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın dediÄŸi gibi bu hadise AK Parti’nin içine sızan “münafıklar çetesinin AK Partiyi bitirme projesidir. AK Parti içine koydular fitne kazanını ve “AK Parti ayrı ErdoÄŸan ayrı, asıl önemli olan ErdoÄŸan’ diye kaynatıyorlar.
 
Münafıklar çetesinin fitnesi AK Partili seçmenin bir kısmını etkilemeye baÅŸladı. Ve AK Parti lideri CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan bu “partisine yönelik bu operasyonu” fark etti...
 
EÄŸer durum böyle ise, AK Parti’nin cevaplaması gereken asıl soru ÅŸudur....
 
AK Parti tabanı, 15 yıldır AK Parti’yi zayıflatmaya yönelik kaynatılan fitne kazanlarının üstüne su döküp söndürürken, türlü iddialara kulaklarını tıkarken, AK Parti’yi yıkmayı hedef edinen münafık çetelere yüz vermezken, bugün neden bu fitne çetelerinin sözüne itibar eder hale geldiler, neden ErdoÄŸan ve AK Parti ayrıştırma fitnesi bugün karşılık bulmaya baÅŸladı?
 
AK Parti “neden ÅŸimdi” sorusunun üzerinde ciddi ciddi düşünmelidir.
 
Demek ki, AK Parti tabanında AK Parti’ye yönelik haklı itirazlar var, yozlaÅŸma, kibir, ahlaki konularda AK Parti’de ciddi hatalar görüyor, dahası AK Parti’nin bugün ortaya koyduÄŸu “aile fotoÄŸrafından” memnun deÄŸil ki, “ErdoÄŸan ve AK Parti ayrıştırma”  fikri cazip gelmeye baÅŸladı ve karşılık buluyor.
 
Bu durumda AK Partinin yapması gereken, tabanın itirazlarına kulak vermek, tabanın hatalı gördüğü hususları giderme konusunda güven vermektir.
 
Dolayısıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ve AK Parti’nin bunu “münafıkla” itham etmek yerine, AK Parti içine sızan “fitne çetesi” var gibi söylemlerden kaçınarak, -ki bu bir anlamda sorundan kaçmak anlamına da gelir- tabanıyla yüzleÅŸmesi ve konuÅŸması gerekiyor.
 
Kendilerine “Reisçi” diyen bir ekibin, AK Parti’yi sardığı, AK Parti hareketini tasfiye ettikleri bizzat AK Parti’nin mutfağında olan isimler dile getirdiler. 
AK Parti’nin, partiye yönelik sorunların ne olduÄŸuna bakma vakti geldi de geçiyor. Ä°ki yıldır bir dip dalga derinden derinden yükseliyor çünkü.
 
Dolayısıyla AK Parti ‘münafıklıkla’ itham etmek yerine, çuvaldızı eline alıp kendine batıra batıra bu sorunun cevabını bulmak durumdadır.
 
Ä°kincisi; AK Parti tabanı, ErdoÄŸan’ın ‘aÅŸkım, sevdam’ dediÄŸi partisinin ErdoÄŸan’a operasyon çekecek bir harekete dönüştüğünü düşünüyor.
 
Çünkü, AK Parti’nin ErdoÄŸan’a operasyon çektiÄŸini, teÅŸkilatların yoldan çıktığını ErdoÄŸan’a karşı direnç gösterdiÄŸine, ErdoÄŸan’ın sözünü dinlemediÄŸine inanıyor olabilir.
 
Bakınız, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın “metal yorgunluk” operasyonunda medyada çıkan “ErdoÄŸan’a direnç gösteren teÅŸkilatlar” haberlerine. Ya da AK Parti trollerinin sıklıkla sosyal medyada “AK Parti ErdoÄŸan’a operasyon çekiyor”, “Sayın CumhurbaÅŸkanım kendi kurduÄŸunuz AK Parti size operasyon üstüne operasyon çekiyor”, “AKP resmen ErdoÄŸan’a savaÅŸ açtı” diyerek yeri göğü inletmelerine. Hatırlayın, Ä°smail Kahraman’ın ikinci kez TBMM’ye aday olmasını ErdoÄŸan’a karşı yapılan bir operasyon olarak deÄŸerlendirenler oldu. Ayrıca televizyon ekranlarında ve gazete köşelerinde tehlikeli bir algı oluÅŸturmaya çalışıldı. Ki hala revaçta.
 
“ErdoÄŸan yalnız bırakıldı”, “ErdoÄŸan yapayalnız”, “ErdoÄŸan FETÖ ile mücadelesinde yalnız”.
 
Peki, bu durumda AK Parti seçmeni ne düşünür? 
ErdoÄŸan’ı yalnız bırakan kim?
 
FETÖ mücadelesinde yanında olmayan kim?
 
Dolayısıyla AK Parti tabanında bir kesim, CumhurbaÅŸkanlığında ErdoÄŸan’a oy verip, parlamentoda AK Parti’ye oy vermeyerek, ErdoÄŸan’ın ‘aÅŸkım, yuvam, sevdam’ dediÄŸi AK Parti’nin yoldan çıktığını düşünüp kulağını çekmek isteyebilir.
 
Bir de tabi madalyonun öteki yüzü var.
 
Mevzunun ‘ErdoÄŸan’a oy verip, AK Parti’ye oy vermemeye’ gelmesine katkısı var mıdır bilmiyorum..
 
Bugün her ne kadar “ErdoÄŸanla AK Parti’nin ayrıştırılması” AK Parti açısından bir sorun olarak görülse de...
 
Daha düne kadar öyle değildi....
 
Bilakis, bazı iÅŸadamları için, bazı köşe yazarları için, bazı akademisyenler, bazı sanatçılar için   “ErdoÄŸan’ı ayrı AK Parti’yi ayrı” olarak deÄŸerlendirmek övünülecek bir husustu.
 
Mülakatlar veriyorlardı, açıklamalar yapıyorlardı. Şu cümleler size de tanıdık geliyor mu?
 
“Hiç bir zaman AK Partili olmadım, olmayacağım da, ErdoÄŸan’ın kutlu mücadelesini ise ölümüne destekliyorum”, “Benim AKP ile de AK Parti ile de iÅŸim olmaz. Ben asıl Tayyip ErdoÄŸancıyım”, “Benim siyasi bir kimliÄŸim yok, ben sadece ErdoÄŸancıyım”, “AK Partili deÄŸilim ancak Tayyip bey ÅŸuradan atla desin, atlarım”, “AK Partili olmadığımı, AK Partiyi desteklemediÄŸimi, kendisini desteklediÄŸimi Sayın ErdoÄŸan’a da söyledim.”
 
AK Parti bu söylemlerden hiç rahatsız olmadı. Ve hiç “Ne demek AK Partili deÄŸilim ErdoÄŸancıyım” tepkisi göstermedi.
 
AK Parti’yi uyaran, zira bu söylemin tehlikeli olduÄŸuna dair ve yazılar kaleme aldım.
 
AK Parti’nin iktidarda kalacağını gören, bir ÅŸekilde konjonktürel olarak AK Parti’yle yakın olması gereken, ve fakat kendi çevrelerine de makul bir gerekçe bulmaya çalışanların bulduÄŸu bir formüldü. AK Parti’yi aÅŸağılayan bir formül. AK Partili olmayıp ErdoÄŸan’cı olmak.
 
ErdoÄŸan’ın kurduÄŸu partiyi desteklememek fakat ErdoÄŸan’ı seviyor, destekliyor olmak.
 
ErdoÄŸan’a “Siz iyisiniz, hoÅŸsunuz ancak kurduÄŸunuz parti biraz hımmm” demek ve bunu söylerken de karşındakini onore etmek ve itiraz etmesine fırsat bırakmamak.
 
EÄŸer “münafıklık” denilecekse asıl münafıklar bunlardı iÅŸte.
 
Ä°lk ayrışmayı bunlar baÅŸlattı ve kötü niyetliydi. Belki bugün AK Parti’ye oy vermeyip ErdoÄŸan’a oy vereceÄŸini söyleyenler gerçekten samimi olabilirler.
 
Metal yorgunluk tam olarak bu anlama gelmiyor muydu?
 
KAYNAK: KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.