Sosyal Medya

Dünya

BAE'ye ait 5'inci askeri uçak Sokotra'ya indi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Arap Yarımadası'nın güneyinde Yemen'e bağlı Sokotra Adası'na 5'inci askeri uçağı gönderdiği bildirildi.



Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Arap Yarımadası'nın güneyinde Yemen'e bağlı Sokotra Adası'na 5'inci askeri uçağı gönderdiği bildirildi.

Yemen Hükümeti'ne bağlı kaynaklardan alınan bilgiye göre, 4 askeri aracı taşıyan BAE'ye bağlı 5'inci askeri uçak, Yemen'e bağlı Sokotra Adası'na indi.

- BAE askerlerinin Sokotra'da konuşlanması

BAE'ye bağlı onlarca asker, çarşamba günü kendilerini taşıyan 3 uçağın Hadibu kentindeki Sokotra Havalimanı'na varmasının ardından havalimanı çevresinde konuşlanmıştı. Askerlerle birlikte, aralarında 6 tankın da yer aldığı askeri araçların nakli de gerçekleşmişti. BAE askerlerinin dün de Sokotra Limanı çevresinde konuşlandığı bildirilmişti.

BAE'ye baÄŸlı askerlerin Sokotra Adası'na gelerek burada konuÅŸlanmasının ardından Yemen CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi Suudi Arabistan ile iletiÅŸime geçmiÅŸ, bunun üzerine sorunu çözüme kavuÅŸturmak için Suudi Arabistan tarafından bir heyet de Sokotra Adası'na gönderilmiÅŸti. 

Askerlerin Sokotra'da konuÅŸlanması, Yemen BaÅŸbakanı Ahmed bin DaÄŸr ve bakanlardan oluÅŸan bir heyetin cumartesi günü adaya gelmesinin ardından gerçekleÅŸti. 

Nisan 2016'da göreve geldiÄŸinden bu yana Sokotra Adası'na 2'nci defa gelen BaÅŸbakan bin DaÄŸr'ın bu ziyaretle, meÅŸru hükümetin ada üzerindeki hakimiyetini göstermek istediÄŸi ifade edilmiÅŸti. 

Aktivistler geçen mart ayında, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'ye, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri bünyesindeki en büyük ikinci güç olan BAE'nin ada üzerinde tam hakimiyet kurduğu yönünde bir rapor sunmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.