Sosyal Medya

Ekonomi

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) nisan ayı politika toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre; Fed beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmedi.



ABD Merkez Bankası (Fed) nisan ayı politika toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre;  faizlerin sabit tutulması kararı çıktı. Böylelikle FOMC, geçtiÄŸimiz mart ayında yaptığı 25 baz puanlık artışla ABD'de 1.50-1.75 aralığına yükselen faizleri deÄŸiÅŸtirmemiÅŸ oldu.

Faiz kararının çıkacağı FOMC bu yıl 5 kez daha toplanacak. Gelecek toplantı ise 12 - 13 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

FAÄ°Z ARTIRIMI BEKLENMÄ°YORDU

Analistler, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faizlerde deÄŸiÅŸiklik yapılmasını beklemiyordu. Fed’in tercih ettiÄŸi enflasyon göstergesi çekirdek PCE fiyat endeksinin yüzde 1,9'a yükselerek hedefe yaklaÅŸmasının ise gelecek ay faiz artırım beklentilerini güçlendirdiÄŸi belirtilmiÅŸti.

ÖNCEKİ TOPLANTIDA FAİZ ARTIRILMIŞTI

Fed Mart ayı toplantısında beklendiği gibi faizleri 0.25 puan artırarak 1.50-1.75 seviyesine çekmişti. Böylece faizler 2008 krizinden bu yana en yüksek seviyeye yükselmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.