Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular başlıyor

YSK'nın 24 Haziran seçimlerine yönelik takvimi açıklamasının ardından Meclis'te grubu bulunan partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta belli olacak.



Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçim süreci başladı. Takvime göre cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular da bugün başlayacak.

Siyasi partiler cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin başvuruları 5 Mayıs saat 17.00'ye kadar, seçmenler tarafından aday gösterilecekler ise 2 Mayıs saat 17.00'ye kadar YSK'ya yapabilecek.

100 BİN İMZA İÇİN TARİH 4-9 MAYIS
Seçmenler tarafından aday gösterilecekler için gerekli 100 bin imzanın 4-9 Mayıs'ta toplanması gerekecek ve bu süre içerisinde seçmenler aday gösterecekleri kişi için ilçe seçim kurullarına imza verecek. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından cumhurbaşkanı geçici aday listesi 10 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanacak ve itiraz süresi başlayacak.

SEÇİM PROPAGANDALARI 13 MAYIS'TA BAŞLAYACAK
İtirazlar, 11 Mayıs saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. YSK, itirazları 12 Mayıs'ta karara bağlayacak. 13 Mayıs'ta ise cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak ve cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI'NIN ADAYI CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN
Seçim takvimi uyarınca, 24 Haziran cumhurbaşkanı seçimi için Meclis'te grubu bulanan partilerin cumhurbaşkanı adayları bu hafta içinde kesinleşmesi gerekiyor. Bu doğrultuda AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ve BBP'nin destek verdiği "Cumhur İttifakı"nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak.

4 MAYIS'TA ADAY GÖSTERİLECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Nisan Cuma günü seçime yönelik adaylık muvafakatnamesini imzalayarak AK Parti Grup Başkanvekillerine teslim etti. AK Parti TBMM Grubu, 2 Mayıs Çarşamba günü toplanacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Haziran 2018 seçiminde Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi için grup kararı alınacak.

Erdoğan'ı AK Parti'li 316 milletvekilinin imzasıyla aday göstermek isteyen AK Parti Grubu, milletvekillerinin imzasını almaya devam ediyor. AK Parti, Erdoğan'ı 4 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı adayı gösterecek.

CHP'DE ARAYIÅž SÃœRÃœYOR
Aday belirleme konusunda Parti Meclisi ile CHP TBMM Grubu ve Merkez Yönetim Kurulu’ndan tam yetki alan CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, cumhurbaÅŸkanı adayına iliÅŸkin çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde bu ismi açıklaması beklenen KılıçdaroÄŸlu ayrıca ittifak çalışmaları için partililerle de temaslarını sürdürüyor.

HDP'NÄ°N ADAYI 4 MAYIS'TA BELLÄ° OLUYOR
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 4 Mayıs Cuma günü partisinin cumhurbaşkanı adayını kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

AKÅžENER 2 MAYIS'TA BAÅžVURACAK
TBMM'de grubu bulunan partilerden Ä°YÄ° Parti'nin Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, CHP’den ayrılarak partisine katılan ve grup kurulmasını saÄŸlayan milletvekillerinin imzasıyla aday gösterilmek istemediÄŸini ve 100 bin seçmenin imzası ile aday olacağını söyledi.

Bu bağlamda Akşener'in adaylık müracaatını 2 Mayıs Çarşamba gününe kadar yapması gerekiyor.

SP ADAYINI BUGÜN AÇIKLIYOR
Saadet Partisi ise bugün, 100 bin seçmenin imzasıyla seçilecek cumhurbaşkanı adaylarının ismini kamuoyuyla paylaşacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.