Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uyarı: Aday adaylarının elinden tutup bana getirmeyin

24 Haziran erken seçimleri için AK Parti'de milletvekili aday adaylığı için başvurular önceki gün alınmaya başlandı. AK Parti



Bu çerçevede dün ilk aday adayları genel merkeze gelmeye başladı. AK Parti erkek adaylardan 6 bin lira, kadın ve genç adaylardan 3 bin lira, engelli milletvekili adaylarından ise bin lira adaylık ücreti alıyor.
 
BAÅžVURUSU SONRASI TEMAYÃœL
 
Aday formlarında aday adaylarına kiÅŸisel bilgilerinin yanı sıra daha önce aldığı görevler, adaylık veya aday adaylığı baÅŸvuruları da soruluyor. Aday adaylarına hangi seçim bölgesinden aday olmak istedikleri konusunda iki tercihte bulunmaları istenirken eÄŸitim durumu varsa partide aldığı görevler de isteniyor. AK Parti’de aday adaylığı için son baÅŸvuru tarihi 29 Nisan. Bu tarih sonrasında mülakat ve temayül yoklaması yapılacak. AK Parti’de oluÅŸturulacak komisyonların yapacağı deÄŸerlendirmenin 3 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
 
MKYK ÃœYELERÄ°NE UYARI
 
AK Parti'de iÅŸleyen süreçle ilgili CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan da MKYK üyelerine önemli uyarılar geldi. Önceki gün toplanan MKYK’da ErdoÄŸan “Aday adaylarının elinden tutup bana getirmeyin. Hele hele bürokratları asla. Bize temiz arkadaÅŸlar lazım" mesajı verdi. DiÄŸer yandan AK Parti'de manifesto ve seçim beyannamesi için strateji ekibi oluÅŸturulduÄŸu öğrenildi. Aralarında akademisyenlerinin de yer aldığı strateji dün ikinci toplantısını yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.