Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: YSK kararı cumartesi verse bu 15'ler olayı olmazdı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te bugün yaşanan gerginlikle ilgili olarak Erdoğan, "Aşağıda olsaydım CHP'li Özel'e ağzının payını verirdim" dedi. Erdoğan, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili olarak, "Güneş Motel olayından daha beter bir durum" dedi.YSK kararı cumartesi verse bu 15'ler olayı olmazdı" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin açılışının 98. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'te düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili olarak, "Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket. YSK kararı cumartesi verse bu 15'ler olayı olmazdı" dedi.
 
Erdoğan, "Ama 24 Haziran'da benim halkım, benim vatandaşlarım parlamentoyu bu derece kirli bir duruma düşürenlere gereken cevabı verecektir. Çünkü demokrasinin nezahati, nezaketi bu anlayışlarla olmaz. Onun için de bu işin çözüm yeri sandıktır. Sandıkta da 24 Haziran'da gereken dersi alacaklardır." dedi.
 
Erdoğan: "Önce hep 'sandık sandık' dediler, şimdi 'baskın seçim' diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan" dedi.
 
Meclis'te bugün yaşanan gerginlikle ilgili olarak Erdoğan, "Aşağıda olsaydım CHP'li Özel'e ağzının payını verirdim" dedi.
 
Erdoğan, "Abdullah Gül'ün aday olacak mı" sorusuna "Bunu ona sorun" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.