Sosyal Medya

Güncel

Metin Feyzioğlu'ndan adaylık açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığına adaylığıyla ilgili olarak 'Cumhurbaşkanlığına talip olunmaz. Cumhurbaşkanlığı görevi, size gelir, verilir, talimattır. Bu Türkiye’nin en yüksek makamı, ‘bunu istemiyorum’ demek şımarıklıktır, ‘istiyorum’ demek haddini bilmemektir. ' dedi.



Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu, CumhurbaÅŸkanlığına adaylığıyla ilgili olarak "CumhurbaÅŸkanlığına talip olunmaz. CumhurbaÅŸkanlığı görevi, size gelir, verilir, talimattır. Bu Türkiye'nin en yüksek makamı, ‘bunu istemiyorum' demek şımarıklıktır, ‘istiyorum' demek haddini bilmemektir. " dedi.

Feyzioğlu, Muş Baro Başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan FeyzioÄŸlu, seçim olduÄŸu zaman en baÅŸta ‘hayırlı olsun' denilmesi gerektiÄŸini söyledi. Sandığın demokraside vazgeçilmez olduÄŸuna dikkat çeken FeyzioÄŸlu, "Sandık, demokrasinin vazgeçilmezidir. Tek başına sandığın varlığı demokrasiyi göstermiyor ama sandık olmadan demokrasi olmaz. O bakımdan sandığın ortaya konulacak olması doÄŸrudur, iyidir. Zaman olarak tabi tartışılacaktır toplumda, hazırlanmaya vakit var mıdır, yok mudur, bunlar siyasi partilerin tartışacağı hususlardır. Türkiye Barolar BirliÄŸi BaÅŸkanı olarak ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçimde ister CumhurbaÅŸkanlığına talip olsunlar, ister milletvekilliÄŸine talip olsunlar, tüm adaylara ve siyasi partilere buradan bir çaÄŸrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Türkiye'yi germeyin, Türkiye'nin kucaklaÅŸmaya ihtiyacı var. Çünkü yukarıda siyasetçiler birbirleriyle en ağır ÅŸekilde kavga ederken, ezici büyüklükteki bir çoÄŸunluk bundan mutsuz. Türkiye bir nefret ve koÅŸulsuz sevda arasına sıkıştırılmış ve asıl konuları konuÅŸamıyoruz" dedi.

ADAY OLACAK MI?

Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayır, böyle bir konuÅŸmam, görüşmem de kimseyle yok. Zaten talip de olunmaz. CumhurbaÅŸkanlığına talip olunmaz. CumhurbaÅŸkanlığı görevi, size gelir, verilir, talimattır. Bu Türkiye'nin en yüksek makamı, ‘bunu istemiyorum' demek şımarıklıktır, ‘istiyorum' demek haddini bilmemektir. Yani çok lüzumsuz bulurum, bu konuda bir yorum yapmayı. Biz Türkiye için nerede olmamız gerekiyorsa oradayız."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.