Sosyal Medya

Güncel

Sığınmacılar serbestçe dolaşabilecek

Yunanistan Danıştayı, iltica başvuruları sonuçlanıncaya kadar sığınmacıların kamplarda tutulmalarını öngören kararı iptal etti.



Yunanistan’da Danıştay Mahkemesi, Yunan adalarına gelen sığınmacıların iltica iÅŸlemleri sonuçlanıncaya kadar ülkede serbestçe dolaÅŸabilmesine hükmetti.
 
Yunan Ä°ltica Konseyi, Midilli Adası’ndaki göçmen kampı müdürünün, adalara gelen göçmenlerin iltica baÅŸvuruları sonuçlanıncaya kadar kamplarda tutulmalarını öngören kararını Danıştay'a taşıdı. Danıştay, göçmenlerin iltica baÅŸvuruları sonuçlanıncaya kadar kamplarda tutulmalarını öngören kararı oy çokluÄŸuyla iptal etti.
 
Dairenin kararına göre bundan sonra Yunan adalarına gelen ve iltica başvurusunda bulunan göçmenler, ülke genelinde serbestçe dolaşabilecek.
 
Yunanistan Göç Politikası Bakan Yardımcısı Yannis Balafas, Danıştayın kararının göçmen meselesine farklı bir boyut getirdiğini ancak AB ve Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasını etkilemeyeceğini söyledi.
 
"ERDOÄžAN BU KONUDA HAKLI"
 
Balafas, AB’nin Suriyeliler için kullanılmak üzere Türkiye’ye taahhüt ettiÄŸi yardımı yerine getirmediÄŸini vurgulayarak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın bu konudaki söylemlerinde haklı olduÄŸunu belirtti.
 
AB’nin bu konuda Türkiye’ye ödeme yapmak zorunda olduÄŸunu dile getiren Balafas, ÅŸunları kaydetti:
 
“AB, Türkiye’yi 3,5 milyon göçmen için oluÅŸturulan kampların altyapısını finanse etmek mecburiyetinde. AB, Türkiye’ye belirli bir miktar için söz vermiÅŸ olmasına raÄŸmen bunu ödemekte gecikiyor, Komisyon ve bazı üye ülkeler arasındaki anlaÅŸmazlık nedeniyle bu miktarı tamamlamakta gecikiyor. Samimi olmayı sevdiÄŸim için söylüyorum, ErdoÄŸan bu konuda haklı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.