Sosyal Medya

Güncel

Stoltenberg: Operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'ye konuştu. Stoltenberg, "Operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı" dedi.



NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg NTV'den Deniz KilislioÄŸlu'nun sorularını yanıtladı. Geçen hafta dünya gündemine oturan Suriye harekatına iliÅŸkin açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri, "Operasyon, Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve Ä°ran'a verilen açık mesajdı. Operasyon uluslararası kamuoyunun kenarda sessizce oturmadığını gösterdi" dedi. " dedi. 

NATO Genel Sekreteri operasyonun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, "Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu... Birleşmiş Milletler'de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi" yorumunda bulundu.

MACRON'RUN RUSYA AÇIKLAMASI

Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'un Rusya'yla diyalog mesajlarına iliÅŸkin soruya Stoltenberg'in yanıtı, "NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı deÄŸil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiÄŸini düşünüyoruz" oldu. 

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N S-400 ALIMI

NATO Genel Sekreteri'ne Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg "Ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi" yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.