Sosyal Medya

Güncel

Suriye'nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray Açılış Töreni'nde konuştu. Suriye'yle ilgili gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız. Dün akşam Trump'la görüştük, bugün Putin'le görüşeceğim. Birlikte kimyasal katliamı nasıl durdururuz bunu konuşacağım" dedi. Ekonomik terör estirmeye çalışanların hesabını ödeyeceğini belirten Erdoğan dövizdeki hareketlilikle ilgili olarak, "Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun hiçbir izahı yoktur" diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayaş Tren Garı'nda düzenlenen Başkentray Açılış Töreni'nde konuştu.
 
Konuşmasında Suriye'yle ilgili gelişmelere değinen Erdoğan şunları kaydetti:
 
"Suriye'deki gelişmeler tüm dünya çapında bir güvenlik krizine yol açmıştır. Suriye'deki rejim bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Suriye'nin bilek güreşi sahasına çevrilmesinden rahatsızız. Dün akşam Trump'la görüştük, bugün Putin'le görüşeceğim. Birlikte kimyasal katliamı nasıl durdururuz bunu konuşacağım. Suriye toprakları herkes için güvenli hale gelene kadar oradaki varlığımızı ve faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.
 
"KATÄ°L ESED REJÄ°MÄ°NÄ° DESTEKLEYENLER YANLIÅž YAPIYOR"
 
Sınırlarımız boyunca ne DEAÅž, ne PYD tek bir teröristin bile varlığını tahdit olarak görüyoruz. Biz artık Suriye ve Irak'ta oynanan bu tiyatronun bir kenara bırakılmasını istiyoruz. Bu tiyatro yüzünden dünya yakın tarihinin en büyük tehdidiyle karşı karşıyadır. Kimsenin Akdeniz ve Suriye topraklarını siyasi ve askeri güç mücadele ateÅŸinde yakmaya hakkı yok. Ne ABD  ile olan müttefikliÄŸimizden ne de Rusya ile geniÅŸ alanda kurduÄŸumuz stratejik iliÅŸkilerimizden, ne de Ä°ran ile birlikte çalışmaktan  vazgeçme niyetimiz yoktur. Katil Esed rejimini destekleyenler, PYD'yi destekleyenler yanlış yapıyor. Suriye'de bulunduÄŸu yere güven, huzur ve refah getiren tek ülke biziz."
 
"DÖVİZDEKİ ARTIŞIN MANTIKLI İZAHI YOK"
 
Dövizde görülen artışla ilgili konuşan Erdoğan, "Ekonomide aktif rol oynayanlar eğer Suriye'deki bu gelişmeleri kalkıp bahane ederek buradan ülkemize ekonomik terör estirmeye çalışıyorsanız yanlış yaparsınız. Yeri geldiğinde bunun hesabını verirsiniz, bedelini ödersiniz. Döviz kurlarındaki artışın makul, mantıklı, işin kitabına uygun hiçbir izahı yoktur. Türkiye emin adımlarla yoluna devam ediyor, bizi döviz kuru üzerinden terbiye edemezler" dedi.
 
"KANAL Ä°STANBUL Ä°HALESÄ° SÃœRATLE YAPILMALI"
 
Kanal Ä°stanbul projesiyle ilgili çaÄŸrıda bulunan ErdoÄŸan, "Artık Kanal Ä°stanbul ihalesini yapmamız olmazsa olmaz hale geldi. BoÄŸaz'daki kaza bunu ortaya koydu. Bu ihalenin süratle yapılması lazım" diye konuÅŸtu. 
 
ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 
 
 
KayaÅŸ-Sincan banliyö hattı oldukça eski bir hat. Toplam 156 kilometrelik yeni demiryolu döşeyerek alt ve üst geçitlerle güzergah güvenliÄŸini saÄŸlayarak Ankara'ya iftiharla anlatılacak bir banliyö hattı kazandırdık. Ä°lk etapta 15 dakikada bir olacak trenlerin hareket aralığı gerekirse 5 dakikada bire indirilebilecek. 
 
Geçtiğimiz 15 yılda Ankara'ya da şehircilik bakımından çağ atlattık. Kentsel dönüşüm diyoruz, yerinden dönüşüm diyoruz inşallah görülen butün bu yerlerde yerinden dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bugünün gençleri musluklardan haftalarca su akmamasının ne demek olduğunu bilmezler. Arıza veya bakım sebebiyle birkaç saatlik bir-iki günlük su kesintisi uygulandığında hayatımız nasıl felç oluyor değil mi? Uçağa binmek ancak rüyada görülebiliyordu. Şimdi hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Gençler medeniyetimizi çok iyi öğrenin. Önümüzde 2019 var, gençler 2019'a iyi hazırlanmaya var mıyız?
 
"4 BİN 123 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
 
Terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadele bir bedel ödemedir. Güney komÅŸularımız Suriye ve Irak'ta yaÅŸananlar nedeniyle üstlendiÄŸimiz riskler bir bedel ödemedir. Fırat Kalkanı harekatını yaÅŸadık, kısa sürede orayı hallettik. Zeytin Dalı Harekatı'nda 4 bin 123 teröristi etkisiz hale getirdik, Kuzey Irak'ta 337 teröristi etkisiz hale getirdik. 
 
Åžimdi FETÖ'cüleri toplamaya baÅŸladık. Kosova'dan 6 tanesini aldık, Gabon'dan 3 tane aldık. Birileri sürekli olarak ülkemizde yaÅŸayan Suriyeliler üzerinden milletimizi tahrik etmeye çalışıyor. Anadolu'nun büyük bir bölümü bir baÅŸka coÄŸrafyadan kopup gelmiÅŸ insanlardan oluÅŸuyor. Asırlar boyu birlikte yaÅŸadığımız insanlara sırtımızı dönmemiz mümkün mü? Kendi sınırlarımız içinde güven içinde yaşıyorsak bunda sınır dışında kalmış olanların da hakkı vardır. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.