Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den Fransa'ya sert tepki: Küstah, ve küçültücü bir erdemsizliktir

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada Fransa'nın YPG ile arabuluculuk teklifine sert tepki göstererek, "İnsanlığa ve insanlık onuruna Fransız kalan Fransa yönetiminin terör örgütlerinin çöpçatanlığına soyunması, tuhaf olduğu kadar küstah ve küçültücü bir erdemsizliktir" dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında milletvekillerine seslendi.

Sözlerine, "Bir devlet adamı düşünün, vefatının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen hayır ve hürmetle anılıyor olsun..." diyerek başlayan Bahçeli, "İşte o lider partimizin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş beyefendidir" diyerek başlayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetin insandan kopuk olması tanım ve telafisi çok zor olacak bir çelişki halidir. İnsanın gündemi ile siyasetin gündemi farklılaşırsa hakikat ile hayal yer değiştirecek, toplumsal zemin çatlayacaktır.

Siyaset dost ve düşman kamplara bölünmesi tehlikelere davetiye çıkarabilecektir... Çözülmesi gereken sorunlar, beka ile ilgili meseleler vardır... Murfaktaki tencere kaynamassa ne yapılsa boştur. Siyasetin öznesi insan, amaç hzuur ve mutluluk olmalıdır.

Umutsuz bir neslin gönlünü hamasi sözlerle almak doğru değildir; imkanı yoktur... Mutlu millet, güçlü devlet, huzurlu fert anlayışını tam bir kararlılıkla gerçekleştirmeden her söz havada kalacaktır...

2017 BÃœYÃœME RAKAMLARI

Beklentiler karşısında ekonomimizin yakaladığı büyüme performansı önemlidir... Bu büyüme karşısında hayal kırıklığı yaşayanlar da vardır ve bu devam edecektir... Türkiye'ye diz çöktürmek isteyen odaklar taşeronları kullanmakla kalmamışlar, döviz silahına ve sıcak para operasyonlarına sarılmışlardır. Siyaseti kundaklamak, ekonomiyi karşıştırmak, milli güvenliği tehlikeye sokmak karanlık odakların ana gayesidir.

Vatan ve millet sevgisine sahip hiçbir siyaset adamı ekonomik sorunlara duyarsız kalmamıştır... Ancak bu tarihi şema ve süreçte belki de gözden kaçan gerçek, Türkiye ekonomisini koruyan duvarların, bir türlü beklenen seviyelere ulaşamamış olmasıdır.

"BİZE ÖZGÜ EKONOMİK SİSTEM"

Geldiğimiz bu aşamada, derin ve tarihi bir sorgulamayla bize has, bize özgü ekonomik sistemin bulunması hepimiz için ihmal edemeyeceğimiz bir sorumluluktur. Terör saldırıları varken, bekamız sarsılıyorken, şehitlerimiz son yolculuklarına uğurlanıyorken, bahar havası estiren borsa işleyişini nasıl açıklayacağız.

ABD'de alınmış bir karar neticesinde saman alevi gibi parlayıp sönen döviz volkanına ne zaman itiraz edeceğiz. İnsani denge yerine piyasa dengesini vaaz ve vaat eden çarpıklığı nasıl yorumlayacağız. Dümenin milli iradede olmadığı, denetim ve dengesini milli varlığın belirlemediği cari ekonomik sistemle nasıl yol açacağız. Anadolu'nun yoksulllaşması, ABD ve Avrupa'nın yükünü tutması feci bir akıbettir. Ekonomi ve ticaret kanalları aracılığıyla sinir uçlarımızla oynanıyor...

ÇİFTLİK BANK TEPKİSİ: BULUNMALILAR

Tosuncukmuş, Çiftlik Bank'mış... Bu gibi sülüklerin kanımızı enmesine, sırtımızdan geçinmesine asla ama asla izin verilmemlidir. Bunlar her neredeyse enselerinden tutulup layık oldukları demir parmaklıkların ardına konmalıdır..."

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan diğer noktalar şöyle:

Türkiye hedef ülkedir, tüm emareler buna işaret etmektedir. Tilki masalları okuyanlara milli şeref ve vakarımızla cevap vermeliyiz. Milletimizi üzenleri buna pişman etmeliyiz. Türkiye'nin haklı ilerleyişini durdurmak isteyenler her ihtimalden medet ummanın peşindeler ama bunda muvaffak olmamışlardır. Teröre destek terör faaliyetidir.

(Proje terör örgütleri) - Bahsi geçen terör örgütleri, proje oldukları kadar kiralık tetikçilerdir. FETÖ projesine hedef çizen mihraklarla hesaplaşmak da tarihi ve milli bir zorunluluktur. FETÖ ile mücadele aynı zamanda proje sahipleriyle de mücadeledir...

15 Temmuz 2016'da bir felakete maruz kaldık. Proje olduğu devletin hafızasına kaydedilmiş bir terör örgütü milletin silahını millete çevirdi. 31 Mart 1909'dan 15 Temmuz 2018'e gelen süreçte diyebilirm ki bir arpa boyu yol alabilmiş değiliz. Şimdi önümüzdeki yılllarda devletin içine sızmış dar bir kadronun, grubun, projelendirilmiş örgütlerin devletten ele geçirdiği imkanlarla millete savaş açamayacağnın, ölüm saçmayacağının garantisi var mıdır? 16 Temmuz sabaha karşı püskürtülen FETÖ'nün iltisaklı olduğu asker, bürokrat, polis, esnaf, sivilin yakalanması durumu kurtarmaya yetecek midir? Gelecek onyıllarda FETÖ değil de farklı bir örgüt peydahlanırsa ve bu sefer proje sahipleri tarafından iyi hazırlnıp torunlarımızı üzerine gönderilirse yattığımız yerde nasıl uyuyacağız? Hem tarihe hem talihe hem de geleceğe karşı sorumlu değil miyiz?..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.