Sosyal Medya

Güncel

'Cumhurbaşkanı kahramanlık tasladı' diyen Akşener, 15 temmuz'da neredeydi?

İYİ Parti 1'inci Olağanüstü Kurultayı'nda tek aday ile girilen genel başkanlık seçimlerinde, partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa seçildi. Akşener, kurultay konuşmasında Cumhurbaşkan Erdoğan'ı çok sert sözlerle eleştirerek, "15 Temmuz'da uçaklarla kaçıp, güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan bir lider" ifadelerini kullandı. Peki Meral Akşener darbe gecesi neredeydi? İşte Meral Akşener’in birbirinden ilginç ifadeleri;



FETÖ terör örgütüne yakınlığı ile suçlanan ve günlerdir kamuoyunda tartışılan İyi Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener, '15 Temmuz darbe girişimi gecesi neredeydiniz?' sorusuna cevap verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu geceye ilişkin konuşan Meral Akşener, sokağa çıkmayı düşündüğünü ancak Ülke TV'de başlayan ve kendisinin darbenin başbakanı olacağı şeklindeki yayınlar nedeniyle vazgeçtiğini ileri sürdü.

Meral AkÅŸener darbe gecesine dair bilinmeyenleri Hürriyet Gazetesine verdiÄŸi röportajda açıkça anlattı. Ä°ÅŸte AkÅŸener’in o açıklamaları;

15 Temmuz hain darbe gecesi neredeydiniz?

“Evimdeydim. Beylerbeyi’nde, Küplüce denilen yerde oturuyorum. Köprünün ayağına yakın bir yer.

O geceyi anlatır mısınız?

Tarihi eser bir evde oturuyoruz. Ãœst katında televizyon yok. Günlük çalışan bir kızımız var. AkÅŸam eve misafir geldiÄŸinde ikramı ben yaparım. Ä°ki farklı aile misafirimiz. Çay, börek servisini yaptım. Telefonumun sadece WhatsApp’ı açık. Misafirlerimizden biri bizim genel idare kurulu üyemiz Feridun BahÅŸi; telefonuna köprüyle ilgili bir mesaj geldi. Herkes birbirini aramaya baÅŸladı. Hemen televizyonu açtık. Yoldan insanlar geçiyor, televizyonlarda bir gariplik var ama ne olduÄŸu belli deÄŸil. Nihayetinde öğrendik. DiÄŸer misafirimiz gitmek için bir tekne istedi. Biz onu sahile kadar indirdik. Ä°nsanlar ellerinde bayraklarla neÅŸeli ÅŸekilde köprüye çıkıyor. Eve geldik, öğrendik. Sayın baÅŸbakanla ilk tweet’i atan, kınayan siyasetçi olduÄŸumu sanıyorum.

Peki sokağa çıkmayı düşündünüz mü?

Bunu çok dürüstlükle anlatıyorum size ve ilk kez anlatıyorum. ‘Hadi bakalım’ falan olduk. Fakat bir arkadaşımız aradı. Ãœlke TV’de baÅŸlayıp, sonra diÄŸerlerine sirayet eden, bu darbenin baÅŸbakanının benim olduÄŸuma dair bir yayın yapıldı. Tam gidelim mi derken, bunun bir provokasyona sebep olabileceÄŸini düşünerek durdum. ‘Darbecilere destek olmak için çıktı’ denilebilirdi çünkü. Asıl ilginç olanı ÅŸu, hiç çözemedik. Helikopter hep bizim evin bulunduÄŸu o alanda döndü durdu. Ve iki büyük kurÅŸun bizim polis noktasına geldi. Zırhlı yaptırmıştım ben. Sıyırdı geçti, kıyafetlerini giydikleri konteynırın camlarını indirdi. Fakat sonra, ertesi gün, çok ilginç bir biçimde yayınlar baÅŸladı. Onca erkek, sayın cumhurbaÅŸkanı, baÅŸbakan, KılıçdaroÄŸlu, Bahçeli dahil hepsi bir yerlerde, hiçbirini tankın üstünde görmedim, ama tutturdular, ‘Meral AkÅŸener niye tankın üstüne çıkmadı’ diye. Buraya da bir soru iÅŸareti koydum.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.