Sosyal Medya

Coğrafyamız

Heniyye: İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, "Gösteriler sırasında Filistin halkına yönelik katliama sebep olacak bir olay yaşanmadı. İşgal güçleri öldürmeye kastetmiş." dedi.



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye, Ä°srail'in "Toprak Günü" münasebetiyle Gazze sınırında geçen cuma düzenlenen gösterilerde "öldürme niyeti olduÄŸunu" belirtti.

Gazze sınırında geçen cuma baÅŸlatılan "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ndeki tavrıyla dikkatleri üzerine çeken Filistinli çocuk Muhammed AyyaÅŸ'ın ailesiyle bir araya gelen Heniyye, "Gösteriler sırasında Filistin halkına yönelik katliama sebep olacak bir olay yaÅŸanmadı. Ä°ÅŸgal güçleri öldürmeye kastetmiÅŸ." dedi.

Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün barış yanlısı ve medeni bir eylem olduğuna dikkati çekerek, gösteriye kadın, çocuk, genç, yaşlı her kesimden Filistinlinin katıldığını ifade etti.

"İsrail'in, çocuklarımız, gençlerimize yönelik işlediği cinayetler önceden planlanmış." diyen Heniyye, işgal komutanlarını uluslararası mahkemelere çıkarmaları için tüm dünyaya gereken sorumluluğu üstlenmesi çağrısında bulundu.

Heniyye, yürüyüşün büyük bir eylem olduğuna işaret ederek, "Geçen cuma Gazze'nin doğu sınırında idik. Bir dahaki sefere sınırın nerede olacağını bilemiyoruz." diye konuştu.

Gazze'de 2006'dan bu yana uygulanan ablukanın sona ermesi gerektiÄŸinin altını çizen Heniyye, Gazzelilerin, bu durumun devam etmesine tahammülleri kalmadığını vurguladı. 

Abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin Ä°srail sınırında, geçen cuma günü baÅŸlayan Toprak Günü’nün 42'nci yıldönümü münasebetiyle yapılan ve halen devam eden barışçıl eylemlere, Ä°srail askerlerinin gerçek mermi ile müdahalesi sonucu 17 Filistinli ÅŸehit olmuÅŸ, yüzlercesi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.