Sosyal Medya

Güncel

Kimyasal hadım cezası geliyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemeler konusunda, "Taslağı nihayete erdirdik." dedi.



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemeler konusunda, "Taslağı nihayete erdirdik. Sanıyorum önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilebilecek halde." dedi. Bakan Gül, NTV'de canlı yayında katıldığı programda OÄŸuz Haksever'in sorularını yanıtladı.

KANUN HAZIR

Bakan Gül, çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili düzenlemelerin sorulması üzerine, "Taslağı nihayete erdirdik. Sanıyorum önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilebilecek halde. Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM'ye tasarımız sevk olacaktır. Çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin cezaların gözden geçirilmesi, artırılması ve diğer tedbirlerle ilgili tasarımızı Meclis'e sevk etmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Cinsel istismar zanlılarına yönelik kimyasal yöntemler konusunda karar verilip verilmediğinin sorulması üzerine de Gül, şöyle konuştu:

"Farklı ülkelerde farklı uygulamalar var. Bazı ülkelerde zorunlu, bazı ülkelerde sanığın istemesine bağlı. Bu konuda, her suçta şahsileşerek karar verilmesi lazım, cezanın bireyselleşmesi lazım. Bir sanıkta fayda getirir ama diğer sanıkta daha başka fiillere belki sebebiyet verebilir. Daha fazla çocuk ya da mağduru tehlike altına alabilir. Bu nedenle hekimlerin görüşü alınarak mahkeme, kimyasal kastrasyon uygulamasına gidebilecek."

Ä°LACIN DOZU VE ARALIKLARINI DOKTOR BELÄ°RLEYECEK

Gül, dozun ve hangi aralıklarla uygulanacağına hekimin karar vereceğini, belirli periyotlarla da etkili olup olmadığının gözden geçirileceğini dile getirdi.

Cinsel istismar zanlılarının serbest bırakılıp bırakılmayacağına da mahkemenin karar vereceğine değinen Gül, bu tip suçlara yönelik cezaların 2014-2016 yıllarında artırıldığını hatırlattı.

Bakanlık olarak cezaların caydırıcılığına önem verdiklerini belirten Gül, "Yine mağdurla temas edebilecek ortamlarda bulunamayacak birtakım düzenlemeleri de getirdik. Nihai halini verdikten sonra haftaya muhtemelen kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.