Sosyal Medya

Sağlık

'Yeni bir organ keÅŸfedildi'

ABD'li araştırmacılar, insan vücudunda daha önce keşfedilmemiş bir organ bulduklarını iddia etti. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organ, vücutta adeta bir "darbe emici" olarak görev yaparak dokuları koruyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu belirtiyor.



ABD'li araÅŸtırmacılar, insan vücudunda daha önce keÅŸfedilmemiÅŸ bir organ bulduklarını açıkladı. ‘Ä°nterstitiyum’ olarak adlandırılan organ, vücutta adeta bir "darbe emici" olarak görev yaparak dokuları koruyor.

İnsan vücudunda yeni bir organ keşfedildi. ABD'li bilim insanları, dokuların içinde bulunan sıvı dolu bölgelerin vücuttaki en büyük organ olduğunu savunuyor.

New York Üniversitesi uzmanları, mikroskop işlevi gören özel bir endoskopik kamera kullandı. Bağ dokunun içinde daha önce görülmemiş yapılarla karşılaştı. Araştırmacılar, "Bağ dokuya bakınca içinde küçük çatlaklar görürsünüz. Bunların hep hasar ya da esneme kalıntısı olduğunu düşündük ama aslında, gördüğümüz bambaşka bir şeydi" dedi.

Uzmanlar "onlarca yıldır herkesin gözleri önünde saklanıyordu" dedikleri organa "Interstitiyum" adını verdiler.

NTV'de yer alan habere göre; İnsan vücudu büyük oranda sıvıdan meydana geliyor. Hücreler ve dokular arasını dolduran inters-tisyel sıvı da, tıp dünyası için yeni bir olgu değil.

Ancak araştırmacılar, derinin altında ve organlar arasında bulunan, kan damarlarını, kasları, sindirim ve boşaltım sisteminini çevreleyen sıvı dolu bu ağın, aynı yapı ve işleve sahip olduğu için ayrı bir organ olduğunu söylüyor.

VÃœCUTTAKÄ° EN BÃœYÃœK ORGAN

"Şok emici" işlevi gören organın doku ve organları darbelerden koruduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, 10 litre sıvıdan oluşan intestitiyum"un vücuttaki en büyük organ olduğunu söylüyor.

Kimi uzmanlarsa fikre karşı gelirken, araştırmanın insan vücudunun daha iyi anlaşılmasının yanı sıra kanserin yayılmasını engellemeye yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.