Sosyal Medya

Güncel

Meriç Nehri'nde 20 sığınmacı kayboldu

Şiddetli yağışlar ve kar sularının yükselmesiyle taşan Meriç Nehri'nd Yunanistan'a geçmeye çalışan 20'ye yakın mültecinin kaybolduğu bildirildi.



Türkiye’nin sınır komÅŸusu Bulgaristan’ın, ÅŸiddetli yağışlar ve kar sularının erimesiyle birlikte doluluk oranı artan barajlarının kapaklarını açması nedeniyle vatandaÅŸları tedirgin etti. Edirne Belediye BaÅŸkanı Recep Gürkan, '24 saat sonra sel sularının Edirne'ye ulaÅŸacağını ve su seviyesinin daha da yükseleceÄŸini' söyledi.

DSÄ° 11’nci Edirne Bölge Müdürü Nesip Özden, nehirlerdeki artışın süreceÄŸini ifade ederek, “Edirne’de Meriç Nehri saat 10.00 itibariyle 1342 metreküp/saniyeye debiye ulaÅŸmıştır. Debideki artış olup olmayacağı konusunu, Arda Nehri’ndeki barajlardan bırakılacak su miktarı belirleyecek olup ÅŸu an için kesin bir sonuca varmış deÄŸiliz. Önümüzdeki saatlerde arkadaÅŸlarımız Bulgaristan’daki Arda Nehri üzerindeki istasyonlarla irtibat kurup durumu izleyeceÄŸiz. Åžu an için sıkıntılı bir durum yok” dedi.

‘SU SEVÄ°YESÄ° DÜŞECEK’

Su seviyesinin düşeceğini belirten Özden şunları söyledi:

“Dünkü almış olduÄŸumuz yorumlara göre Meriç Nehri’nde debi en fazla 1750 metre küpe ulaÅŸacağı ancak ulaÅŸmayabilir bu seviyeye. Önümüzdeki 15 gün için yağış görünmüyor. EÄŸer Arda Nehri’ndeki savaklanan suda düşme olursa Meriç Nehri’nde su seviyesi düşecektir. Arda Nehri’nde 270 metreküp/saniye su beklerken, oradaki karlardan yağışlardan gelen suyla 440 metreküp/saniyeye çıkmıştır. Biraz daha artarsa Edirne’de su seviyesi yükselecek. Åžu an için sıkıntılı bir durumumuz yok. Bütün ulaşımlar saÄŸlanıyor. Biz tedbir amaçlı köprülerde ulaşımı engelledik. Tunca Nehri’nde artış beklemiyoruz”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.