Sosyal Medya

Güncel

Tesettürlü diye saldırdı mahkeme serbest bıraktı!

İstanbul Bostancı Metro İstasyonu’nda işine giderken başı kapalı olduğu gerekçesiyle saldırıya uğrayan K.P’nin faili serbest bırakıldı.



Darülaceze’de temizlik görevlisi olan K.P, Pendik’teki evinden Kayışdağı’ndaki iÅŸyerine gitmek için metroyu kullandı. Bostancı Metro Ä°stasyonu’nda indi ve istasyondan çıkmak için asansöre yöneldi. Asansör bulunduÄŸu kata geldiÄŸinde asansörden ilk olarak inen Atınç M.K.P’nin yanında beklemeye baÅŸladı. K.P, asansörün boÅŸalmasının ardından asansöre binmek istedi. O sırada etrafın sakinleÅŸmesini fırsat bilen saldırgan, maÄŸdura önce tükürdü ardından da “Senin gibi yobazlar yüzünden ülke bu hale geldi” diyerek sözlü tacizde bulunmuÅŸtu. YaÅŸanan oldan 4 gün sonra yakalanan saldırgan çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken maÄŸdurun eÅŸi Ö.P, “Türk adaletine güveniyoruz. EÅŸime yapılan saldırıya sessiz kalmak kadınlara yönelik saldırılara davetiye çıkarmaktan baÅŸka iÅŸe yaramaz.” diye konuÅŸtu.

SALDIRGANIN DOLANDIRICILIKTAN SABIKASI VAR

K.P’ye kapalı olduÄŸu için saldıran 36 yaşındaki Atınç M’nin daha öncede dolandırıcılıktan gözaltına alındığı belirlendi. Kadıköy’de bulunan bir barda barmen olarak çalıştığı öğrenilen kiÅŸinin gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkeme sonucu serbest bırakılması kamuoyunda tepkilere neden oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan destek istediÄŸini belirten Ö.P, “Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’dan konunun takipçisi olmalarını diliyoruz. EÅŸime yapılan saldırının benzerleri daha öncede meydana geldi. Bu maÄŸdurlar gereken tüm desteÄŸi aldılar. Aynı hassasiyet benim eÅŸim içinde gösterilsin. Günlerdir evimizde yemek yapılmıyor. EÅŸim dışarıya çıkmaktan çekiniyor ve rehabilitasyon desteÄŸi alıyor. Saldırganın dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesi toplumun dengesini altüst etmiÅŸ durumdayken adalet beklemekten baÅŸka elimizden bir ÅŸey gelmiyor.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.