Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'a mı taşınıyor? Mossad'a yakın haber sitesinden bir İncirlik iddiası daha!

İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DEBKAfile’ın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre Trump yönetimi Türkiye’yi de çok yakından ilgilendiren bir kararın eşiğinde.



DEBKAfile’ın iddiasına göre Katar’da bulunan Amerikan Merkezi Komutanlığı karargahının Suudi Arabistan’a taşınmasının hızlandırılmasına yönelik karar, ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Salman’ın geçen günlerdeki görüşmesinin ardından onaylandı.
 
OdaTV'nin haberine göre, Trump yönetimi tarafından daha önce defalarca kez reddedilmiÅŸ olsa da DEBKAfile’ın eriÅŸtiÄŸi kaynaklar, ABD’nin Ä°ncilik’teki hava gücünü toparlamakta olduÄŸuna dikkat çekiyor ve Ä°ncirlik’ten tamamen ayrılmak için çalışmaların yapıldığına dair bilgiler paylaşıyor.

 

EBKAfile, ABD’nin bu iki hamlesinin birbirine baÄŸlı olduÄŸu yönünde yorumda bulunuyor.

Yine DEBKAfile’ın eriÅŸtiÄŸi bir baÅŸka askeri kaynağın hazırladığı raporda, halihazırda Ä°ncirlik’teki bazı etkinliklerle birlikte bazı ABD uçaklarının DoÄŸu Avrupa’daki üslere kaydırıldığı belirtiliyor. Pentagon’un Ä°ncirlik’e alternatif olarak Yunanistan’ın güneyindeki Andravida’ya göz attığı da ifade ediliyor.

DEBKAfile, ABD’nin OrtadoÄŸu’daki iki büyük hava üssünün kaydırılması yönünde karar alması halinde bölgenin stratejik dinamiklerinin ciddi anlamda sarsılacağı gerçeÄŸinin altını çiziyor. Trump yönetiminin, Riyad’ı destekleyerek Ä°ran’a açık bir mesaj göndereceÄŸi de vurgulanan noktalar arasında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.