Sosyal Medya

Güncel

Washington Post'un ABD'li Suriye analizi: Şaşkın ördek gibiyiz

ABD menşeli dünyanın önemli gazetelerinden olan Washington Post, Türkiye'nin Afrin operasyonuna dair bir analiz yayımladı. Analizde ABD'nin Suriye politikasının düzensizliğine dikkat çekildi.



Uluslararası basının yakından takip ettiÄŸi Zeytin Dalı Harekatı üzerinden geçen günlere raÄŸmen halen ilgi odağı. Özellikle merkezin de TSK ve ÖSO birliklerince alınmasından hemen sonra batı medyası analizler yayınlarken bunlara bir yenisi daha eklendi.

ABD'NİN BÖLGEDEKİ PASİF TUTUMU

ABD'nin yüksek tirajlı gazetesi Washington Post'ta yazan Ishaan Tharoor, Türkiye'nin Suriye'deki ilerleyişine ilişkin bir makale kaleme aldı.

Analizde Türkiye'nin Suriye'deki ilerleyiÅŸinin bölgeye yeni bir DEAÅž'lı terörist dalgası getirmesinden korkulduÄŸu belirtilirken, ABD'nin de bölgedeki pasif tutumu gözler önüne serildi.

ABD YALNIZ BIRAKTI

Tharoor özellikle ABD'nin operasyonun başından beri teröristleri yalnız bıraktığına dikkat çekerken, "Operasyon baÅŸladığında Afrin'deki YPG'liler yalnız olduklarını fark etti." dedi.

ABD'li gazeteci "Afrin krizi ABD'li siyasetçilerin Suriye'de birden fazla iÅŸi aynı zamanda yapmasının ne kadar zor olduÄŸunu gösteriyor. Åžu anki durum 'iÅŸkembeden sallama politikasıdır' diyor. Beyaz Saray Suriye politikasında tutarlılık ve hüner sorunu yaşıyor." sözleriyle ABD yönetimine eleÅŸtiride bulundu.

"Ä°ÅžKEMBEDEN SALLAMA POLÄ°TÄ°KASI"

Tharoor'un Trump yönetimine olan bir eleÅŸtirisi de Türkiye üzerinde hakimiyet/etki alanı oluÅŸturamaması oldu. Özellikle operasyon sırasında Türkiye'nin YPG'lileri hedef alan bir sistemle harekat gerçekleÅŸtirmesi konsuna deÄŸinen gazeteci, "ABD Ankara'da operasyonu sonlandırmak için gerekecek etkiye sahip deÄŸildi, haberlere göre Donald Trump operasyonu kınarken üst düzey yetkililer Ankara'ya ABD'nin YPG'ye desteÄŸini gözden geçireceÄŸini söylüyordu. Washington merkezli düşünce kuruluÅŸu Center for a New American Security'den Nicholas Heras 'Afrin krizi ABD'li siyasetçilerin Suriye'de birden fazla iÅŸi aynı zamanda yapmasının ne kadar zor olduÄŸunu gösteriyor. Åžu anki durum iÅŸkembeden sallama politikasıdır." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.