Sosyal Medya

Dünya

Trump'ın yeni danışmanı savaş sinyalini verdi

ABD Başkanı Trump'ın yeni ekonomi başdanışmanı Larry Kudlow, Çin'in ABD ve diğer ülkelerden ticaret alanında sert bir yanıtı hak ettiğini söyledi.



Trump'ın danışmanı Cohn'un ithal çelik ve alüminyuma getirilmesi planlanan gümrük tarifelerine karşı Trump'a engel olmaya çalışması ve bu konuda yaÅŸanan görüş ayrılığı nedeniyle görevini bırakması ardından yerine gelen isim ekonomi savaşını ÅŸiddetlendirecek mesajlar verdi. 

Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi'nin yeni direktörü seçilen Larry Kudlow, "Çin uzun bir süre kurallara göre oynamadı. Gümrük tarifelerini sevmeyen biri olarak söylemeliyim ki, Çin'in sert bir ticari yanıtı hak ettiÄŸini düşünüyorum" dedi. Kudlow, ülkeler arası bir koalisyonunun ticari alanda Çin'e karşı harekete geçebileceklerini umduÄŸunu ifade etti.

Kudlow, BaÅŸkan Donald Trump'ın açıkladığı çelik ve alüminyum gümrük tarifelerinde belli ülkelere muafiyet önermesinin kendisini rahatlattığını belirtirken, gümrük tarifelerinin ABD ekonomisinin geneline zarar vereceÄŸini düşünmediÄŸini de vurguladı.

CNBC'ye yaptığı açıklamada, vergi oranları, regülasyonlar ve kamu harcamaları düşük tutulduÄŸu, ABD doları güçlü ve istikrarlı olduÄŸu takdirde mükemmel bir ekonomiye sahip olacağını belirten Kudlow, "BaÅŸkan Trump'ın saÄŸlam, güçlü ve istikrarlı dolara karşı olduÄŸuna inanmak için neden yok. Trump'ın dünyanın uluslararası rezerv parası olan doları istikrarlı tutmaya inanmadığını düşünmek için neden yok" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.