Sosyal Medya

Güncel

Belediye başkanı itiraf etti: Beni de kandırdı!

Çiftlik Bank sisteminin çökmesinin en çok zarar verdiği yerlerden biri de Konya’nın Tuzlukçu İlçesi… 7 bin kişinin yaşadığı ilçenin CHP'li Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa “5 ay önce bize geldiler. 700 milyon liralık yatırım yapacaklarını söylediler. Biz de inandık halk da inandı" dedi.



80 bine yakın kiÅŸiden 511 milyon lira para toplayan Çiftlik Bank sisteminin hafta başında çöktüğü anlaşıldı. Åžirketin Ãœmraniye’deki merkez ofislerinin boÅŸaltılması haberini, kurucu Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçtığı yönündeki haberler izledi.

Dün de, Geyve Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın yürüttüğü soruÅŸturma kapsamında Mehmet Aydın’ın hesabına 1.7 milyon lira aktarılan eÅŸi Sıla Aydın ve ÅŸirket yöneticisi Cafer Çolak tutuklandı. Bir tür kar payı vaadi ile sistemin çöküşü en çok Tuzlukçu Belediyesi’ni vurdu.

"BU YATIRIM BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLACAKTI..."

Geçen yıl Aralık ayında yapılan ve çok sayıda kiÅŸinin katıldığı törende ilçede 35 bin hayvanın olduÄŸu 700 milyon liralık entegre tesis yatırımı yapılacağı açıklandı. Törende, yapılacak yatırımın önemine iÅŸaret eden Tuzlukçu Belediye BaÅŸkanı Nurettin AkbuÄŸa,  ÅŸunları söyledi: 


“5 ay kadar önce bize geldiler. Mehmet Aydın deÄŸil ÅŸirket yöneticileri geldi. Burada yatırım yapacaklarını söylediler. 2 bin 500 dönümlük yer aldılar. Bu yer için 15 milyon lira ödediler. Biz de belediye olarak, yasalar çerçevesinde gerekli desteÄŸi vereceÄŸimizi söyledik. Sonra tanıtım töreni yapıldı. Ben de orada bir konuÅŸma yaptım. Ben, Erbakan Hoca’nın felsefesinden haz eden bir insanım. Biz ülke olarak, ne sanayi devrimini ne tarım devrimini yapamadık. Bunların önemine dikkat çektim konuÅŸmada. Bizim tek derdimiz umutlar boÅŸa gitmesin istedik. Milletin parası heder olmasın istedik. Bu yatırım salt bizim ilçe için deÄŸil, bölge için de çok önemli olacaktı.”

"KURU ARAZÄ° DURUYOR"
Mehmet Aydın ile tören sırasında görüştüğünü kaydeden AkbuÄŸa “Tören sonrası arazide zemin etüdü yapıldı. Åžu anda hiçbir faaliyet yok. Kuru arazi duruyor orada. Arazinin etrafına tel örgüsü çekildi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"HEPİMİZDE ÇOK BÜYÜK BURUKLUK VAR"
27 yıldır siyasetin içinde olduÄŸunu 1999’dan beri de belediye baÅŸkanı olduÄŸunu aktaran AkbuÄŸa, “Ben de çok umutlandım. Yatırım çekeriz dedik. Ä°lçemin önü açılıyor diye düşündük. Bu sayede baÅŸka yatırımcılar da gelirdi. Herkes burada yatırım peÅŸinde koÅŸacaktı… Halkta da bende de çok büyük bir burukluk var. Gerçekten çok heyecanlanmıştık.. Çok üzüldüm. Çok umutlanmıştım. Çok deÄŸiÅŸik hayaller kurmaya baÅŸlamıştım. Ä°nsanların temi duyguları ile oynanmaması lazım. Bu durum insanları derinden yaralar. Anadolu’da insanımız, iÅŸ bulamadığı için Ankara’ya Ä°stanbul’a gidiyor. Bir çoÄŸu orada periÅŸan oluyor. Sosyal döngü içinde yok olup gidiyor. En çok da bu nedenle üzüldüm” dedi.

"HERKES BENÄ° ARIYOR"
AkbuÄŸa, Çiftlik Bank sisteminin çökmesi sonrası çok sayıda kiÅŸinin kendisini aradığını belirterek “Bunlara ulaÅŸamayınca herkes beni arıyor. Onlarla dertleÅŸiyoruz. ‘BaÅŸkanım ulaÅŸabileceÄŸimiz bir sen varsın o yüzden seni arıyoruz” diyorlar.

"İNEKLERİ GÖRÜNCE HEYECANLANDIM"
Çiflik Bank yetkilileri ile son 1 ay öncesine kadar görüştüklerini söyleyen AkbuÄŸa, “Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçtığını da 3-4 gün önce öğrendik. Ondan sonra yöneticilere de ulaÅŸamadık. Telefonlara çıkmamaya baÅŸladılar. Ondan sonra olay patladı zaten. Ben bunların, sanal alemde oyun oynattıklarını da sonradan öğrendim. Normal yatırımcı olarak biliyordum. Bursa ve TekirdaÄŸ’daki tesislerine gittik. Bursa’da inekleri filan görünce orada bir heyecan bastı bizi de Bu yatırım bizim oraya da gelecek diye” ÅŸeklinde konuÅŸtu. AkbuÄŸa açıklanan yatırımın yapılması halinde belediye olarak en az 2.5 milyon liralık ruhsat geliri elde edeceklerini planladıklarını belirterek (gülerek) “CumhurbaÅŸkanlığı’nın önünde 250 gün yatsam bu parayı alamazdım!. AK Partili baÅŸkan da olsam alamam… Ama olmadı iÅŸte” dedi.

KAYNAKHÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.